Inspectorul șef Gabriel Liviu Dumitru- chemat la raport de conducerea IGPR

Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara și mai mulți subalterni ai săi sunt cercetați disciplinar în urma anchetei derulată timp de două săptămâni, la Poliția Lupeni și IPJ.

Direcția Control Intern din cadrul IGPR a finalizat cercetarea derulată în județul Hunedoara, mai mulți polițiști fiind cercetați disciplinar. Printre aceștia se află și inspectorul șef al IPJ Hunedoara, Liviu Gabriel Dumitru. În total sunt 9 ofițeri de poliție din care opt cu funcții de conducere în cadrul IPJ Hunedoara și patru agenți, toți fiind anchetați de structura internă a IGPR. Surse de încredere spun că mai mulți polițiști au fost sau vor fi citați de IGPR și au obligația de a merge la București, pentru a fi audiați. Totodată, polițiștii cercetați disciplinar au fost informați cu privire la rezultatele anchetei și li s-a pus în vedere că au posibilitatea de a contesta concluziile cercetării. În urma verificărilor au fost descoperite și o serie de abateri de natură penală și a fost sesizat parchetul competent fiind depuse sesizări în acest sens. Corpul de control al șefului IGPR ar fi găsit probe care să contureze cel puțin infracțiunea de abuz în serviciu, urmând ca procurorii să decidă dacă se începe cercetarea penală împotriva lui Dumitru. Șeful IPJ Hunedoara are mai multe plângeri penale iar una dintre ele vizează și lucrarea sa de doctorat.

În urmă cu circa o lună și jumătate o altă anchetă derulată de Corpul de control al ministrului MAI a verificat o serie de abateri comise de lucrători ori șefi ai IPJ Hunedoara. Și acest organism a sesizat parchetul, dar și pe inspectorul general al IGPR, Bogdan Despescu iar acesta a cerut Direcției Control Intern să facă lumină la IPJ Hunedoara.

Vom reveni