Integrarea Elasticsearch pentru optimizarea experientei de cumparare online

Daca aveti un magazin online care se dezvolta atunci ar trebui sa luati in considerare integrarea cu ElasticSearch.

ElasticSearch poate fi utilizat pentru a optimiza experienta utilizatorului de comert electronic in privinta cautarilor, a listelor de produse, meniurilor si navigarii, permitand raspunsuri rapide la cautari si creand noi oportunitati de vanzari.

Avantajele competitive  ale integrarii ElasticSearch cu magazinul dvs. de comert electronic sunt:

  • cautari full-text ultra rapide
  • rentabilitatea
  • scalabilitatea

 

Ce este ElasticSearch?

ElasticSearch este un motor de cautare open-source distribuit si scalabil. Este construit pe Apache Lucene si utilizeaza un set de instrumente open-source pentru ingestia, imbogatirea, stocarea, analiza si vizualizarea datelor.

ElasticSearch ofera un sistem puternic de cautare si analiza in timp real pentru toate tipurile de date, cum ar fi documente text, produse, imagini si multe altele.

Pentru magazinele online ElasticSearch ofera in plus functii de completare automata si sugestii automate de cautare rapida, articole conexe sau articole din prezentari de categorii similare – de exemplu, numele produselor si imaginile corespunzatoare.

Pentru a obtine perfomante optime, ElasticSearch are nevoie de un serviciu de gazduire optimizata pentru ElasticSearch – adica sa includa administrare completa 24×7.

Caracteristici care vin odata cu integrarea ElasticSearch

ElasticSearch Index

Functia de indexare ElasticSearch imbunatateste performantele cautarilor in magazinul electronic prin reducerea semnificativa a timpului necesar pentru a cauta informatii atunci cand un utilizator introduce un text in formularul  de cautare. Chiar daca numarul produselor este foarte mare (ex. milioane), performantele ElasticSearch depasesc cu mult oricare solutie de interogare a unei bazei de date SQL.

Agregari

Daca doriti sa determinati numeric ce articole din magazinul dvs. online sunt cele mai solicitate aveti nevoie de instrumente analitice pentru a colecta aceste informatii – agregarile. Agregarile ElasticSearch sunt unitati de date care construiesc informatii analitice intr-un set de documente.

Agregarile ofera capacitatea de a efectua calcule si de a prezenta informatii statistice cu privire la date. Datele care sunt colectate printr-o cautare sunt grupate si stocate intr-un mod care permite rezultate mai rapide la cererile de cautare definite de utilizator.

Clustere si noduri

Clusterele si nodurile faciliteaza replicarea care la randul ei este utila pentru scalare. Un cluster este compus dintr-o colectie de noduri fiecare  nod fiind o instanta care ruleaza ElasticSearch.

Avand mai multe noduri intr-un cluster se va asigura redundanta care la randul sau va creste disponibilitate si viteza de obtinere a rezultatelor cautarilor.

 

Avantajele ElasticSearch pentru comertul electronic

 

Viteza

Rezultatele cautarilor cu ElasticSearch sunt incredibil de rapide. In afara de timpul de raspuns rapid, ElasticSearch gaseste rapid cele mai bune potriviri pentru cautarile dvs. full-text, chiar si din seturi de date foarte mari.

Economie de timp

Orice magazin online are nevoie de instrumente simple, usor de utilizat, pentru a se asigura ca vizitatorii pot naviga cu usurinta. Vizitatorii magazinului dvs. nu vor petrece mai mult timp decat este necesar pentru a analiza ce produse si servicii aveti de oferit.

Daca doriti ca afacerea dvs. sa se evidentieze veti avea nevoie de un instrument care sa simplifice procesul de navigare prin magazinul dvs. online. Aici intervine ElasticSearch deoarece este extrem de rapid – poate cauta si filtra milioane de inregistrari in doar cateva milisecunde. Acesta este motivul pentru care se potriveste perfect pentru a imbunatati experienta utilizatorilor in magazinul dvs. online, oferindu-va un avantaj competitiv.

Rentabilitate

ElasticSearch este mai mult decat un motor de cautare rapid. Cu functiile ElasticSearch este simplu sa prezentati optiuni alternative de cumparare si sa va ajustati strategia up-selling si cross-selling.

ElasticSearch este rentabil fiind o solutie open-source si va va ajuta sa economisiti bani cu instrumente terte, integrare si eforturi de intretinere.

Scalabilitate

Una dintre caracteristicile ElasticSearch este ca utilizarea unei infrastructuri cu mai multe noduri creeaza redundanta. Aceasta este una dintre caracteristicile cheie deoarece inseamna ca ElasticSearch este conceput pentru a fi scalabil pe orizontala. Adaugarea mai multor noduri la cluster mareste capacitatea clusterului fara o crestere exponentiala a costurilor ca si in cazul scalarii verticale.

Cresterea conversiilor dupa integrarea ElasticSearch

ElasticSearch va permite sa mariti dimensiunea website-ului, asigurand o experienta imbunatatita a utilizatorului, permitand  cautarea rapida si filtrarea a milioane de inregistrari.

Integrarea ElasticSearch va permite sa beneficiati de functii precum completarea automata si sa  imbunatatiti experienta utilizatorilor prin sugestii de produse si adaugand filtre pentru a extinde cautarile.

 

Ramaneti in fruntea competitiei

Este in interesul dvs. sa va  depasiti concurenta chiar si pentru cautarile utilizatorilor. Integrarea ElasticSearch ca mijloc de optimizare a cautarii pe site-ului dvs. web este extrem de importanta – avantajele cheie ale ElasticSearch sunt viteza, economia de timp, rentabilitatea si scalabilitatea.

ElasticSearch reduce timpul de cautare al utilizatorului atunci cand acesta cauta un produs sau serviciu. Este un software gratuit, open-source si va permite sa economisiti ba insa cel mai important, ElasticSearch imbunatateste scalabilitatea site-ului dvs. web; aceasta inseamna ca experienta utilizatorului site-ului dvs. web nu va fi afectata de un volum mare de vizitatori.

ElasticSearch va permite sa va mariti ratele de conversie avand un site web eficient, usor de navigat si relevant pentru utilizatorii finali.