Interlopi reținuți de procurorii DIICOT

Indivizii au aflat că victimele lor colaborează cu anchetatorii și au trecut la răzbunări.

”La data de 24.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, șantaj şi răzbunare pentru ajutorul dat justiției.

În cauză s-a reținut şi faptul că, inculpaţii au ameninţat şi au agresat parte din persoanele vătămăte care au oferit date cu privire la activitatea infracţională.
De asemenea, inculpaţii, în mod constant au exercitat violențe psihologice (jigniri, ameninițări, intimidare, urmărire și supraveghere) pentru ca persoanele vătămate să accepte să lucreze în beneficiul grupului infracţional organizat, să nu își câștige existența pe cont propriu, să fie supuse și să nu formuleze denunțuri către autorități”, informează DIICOT.

Totodată, pe parcursul activităţii infracţionale, membrii grupului au crescut în mod constant pretențiile financiare solicitând sume din ce în ce mai mari de la persoanele vătămate, prin exercitarea de violenţe psihice şi/sau fizice.

În urma percheziţiilor domicilare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă. A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a trei apartamente situate în municipiul Bucureşti şi a mai multor conturi bancare, în lei şi euro. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.