Investițiile în infrastructura rutieră și școlară continuă la Petrila

PNDL reprezintă sursa principală de finanțare de la Guvern pentru infrastructura locală și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice.

Orașul Petrila, la nivel de Valea Jiului, a beneficiat de cele mai multe proiecte care au primit girul finanțării, administrația locală având mai multe obiective în acest sens așa cum ar fi: asfaltări, reparații și modernizări străzi și trotuare sau construcții edificii educaționale.
 
”Continuarea dezvoltării infrastructurii în orașul Petrila este posibilă datorită proiectelor pe care le-am lansat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în care Primăria orașului Petrila beneficiază de finanțarea necesară pentru implementarea acestor proiecte de dezvoltare locală. Dezvoltarea unor proiecte de investiții eligibile în competiția națională pentru atragerea de finanțări din surse puse la dispoziție de Guvernul României constituie o prioritate pentru administrația pe care o conduc. Chiar acum se află în derulare încă două proiecte vizând infrastructura rutieră și cea școlară”, declară primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.
 
În ceea ce privește infrastructura rutieră se află în derulare lucrările în urma obținerii contractele de finanțare prin PNDL pentru programul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Asfaltare strada Lunca din orașul Petrila”. Obiectivul presupune patru sectoare de drum situate în zonele limitrofe ale orașului, valoarea contractului însumând 388.000 lei.
 
De asemenea, infrastructura școlară este unul dintre importantele obiective ale administrației de la Petrila. Astfel, se află acum în construcție o nouă și modernă grădiniță care va înlocui un edificiu vechi și impropriu aparținând Școlii Gimnaziale I.D. Sîrbu, obiectiv de investiții prin programul de finanțare pentru ”Construire Grădiniță cu Program Normal cu 6 grupe la școala ”I.D. Sîrbu” din orașul Petrila”.