Iohannis, prima reacție după ce Guvernul Dăncilă a fost demis

Rezolvat. Astăzi a câștigat România. Azi, votul românilor dat pe 26 mai a fost respectat. Căderea PSD e rezultatul firesc. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă. Odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.
Felicit PNL pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură și pentru efortul de a găsi sprijin pentru reușita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit și celelalte partide de opoziție care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern eșuat.
Bilanțul de azi vorbește de la sine. Am reușit să
Ce spunea Iohannis miercuri
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de către Parlament, arătând că, în cazul în care acest document va fi votat, în jurul PNL va fi construit un guvern care va asigura o „tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare”.
„Vreau să fiu foarte clar, ca să nu încapă îndoială şi să nu capete glas cârcotaşii, pentru că e plin de ei peste tot, şi acolo, şi acolo, şi în stânga şi în dreapta, nu vă faceţi iluzii: eu îmi doresc foarte mult ca moţiunea de mâine din Parlament să fie încununată de succes, acest Guvern eşuat, în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care va asigura o tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare”, a spus Iohannis la reuniunea regională a organizaţiilor PNL Bucureşti-Ilfov.