Iohannis se consultă cu preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru

Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) şi ale art. 103 alin. (1) din Constituţia României, şeful statului a invitat preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Consultările vor avea loc după următorul program:

– Ora 12,00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
– Ora 12,45 – Partidul Social Democrat (PSD);
– Ora 13,30 – Uniunea Salvaţi România (USR);
– Ora 14,15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
– Ora 15,00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
– Ora 15,45 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
– Ora 16,30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
– Ora 17,15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va convoca partidele politice parlamentare la consultări pentru desemnarea unui nou premier.
„Este nevoie de câţiva paşi politici şi vor fi făcuţi într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12,00. Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil că voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.