Iohannis și-a lansat candidatura la prezidențiale și promite posibile alegeri anticipate: „Vă asigur că voi construi o nouă majoritate”

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la prezidențiale, în reuniunea Consiliului Naţional al PNL și a dat asigurări că nu va desemna niciun guvern care nu îşi asumă dezideratele şi că va construi o nouă majoritate.
El a subliniat că „PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri şi trebuie să plece”. De asemenea, șeful statului a mai precizat că va construi o nouă majoritate, fie prin cadrul alegerilor anticipate, fie la termen.
„Dragi liberali, dragi români, vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. (…) Acest vot va fi respectat. Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate. (…) Vă asigur că voi construi o nouă majoritate, în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim-plan toate aceste priorităţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie proeuropeană şi să susţină lupta împotriva corupţiei”, a afirmat şeful statului.
„Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale”, a punctat preşedintele.