IPJ HUNEDOARA: Bărbat de 34 de ani, din județul Dâmbovița, reținut pentru furt

În data de 17.02.2020, în jurul orei 12:00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Brănișca, cu privire la faptul că, în jurul orei 11:30, autori neidentificați i-au sustras 3.000 de lei dintr-o borsetă ce se afla pe bancheta din față a unui autovehicul. 

 
Maşina se afla în parcarea unui magazin din municipiului Deva, în timp ce portierele erau neasigurate, iar persoana vătămată încărca marfă în habitaclul autovehiculului.       

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva, în urma cercetărilor, au identificat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, din județul Dâmbovița, cu privire la care efectuează cercetări  pentru săvârșirea infracțiunii de furt reclamate. 

Poliţiştii au stabilit că acesta a  acţionat cu complicitatea unui alt bărbat, de 29 de ani, tot din  județul Dâmbovița, profitând de faptul că portierele maşinii nu erau neasigurate, iar posesorul borsetei nu era atent (încărca marfă). 
Bărbatul de 34 de ani a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Hunedoara, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
 
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii le  recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia măsuri de precauţie: 
 
În acest sens ar fi utilă contactarea unor societăţi specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare – antifurt, pe autoturisme. Acesta sisteme, odată activate, descurajează posibilii infractori şi realizează siguranţa autoturismelor; 
De asemenea, se recomandă:

  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor; 
  • a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori; 
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor certaţi cu legea (genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.)
  • autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, de unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari.