JANDARMERIA ROMÂNĂ, MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ  CU PRILEJUL SĂRBĂTORIRII ”SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVA”

În perioada 11 – 14 octombrie a.c., jandarmii vor acţiona pentru desfășurarea în condiții de siguranță publică a pelerinajului la Moaştele ”Sfintei Cuvioase Parascheva”, în municipiul Iași, una dintre cele mai ample manifestări religioase ortodoxe din țara noastră.

 
Jandarmii vor acționa alături de polițiști și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, având ca principale misiuni menținerea unui climat de siguranță pentru pelerini, prevenirea aglomerărilor sau a oricăror incidente ce pot perturba buna desfășurare a pelerinajului, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistență medicală, precum și deplasarea în condiții de siguranță a tuturor participanților, fără a fi blocate căile de comunicații.
Pentru a evita aglomerarea de persoane sau producerea de busculade, au fost luate măsuri preventive, prin realizarea unui culoar unic de acces destinat exclusiv pelerinilor, ce va fi delimitat prin mai multe căi de acces, pe traseul: Catedrala Mitropolitană – str. Arhitect G.M. Cantacuzino – str. Iordachi Lozonschi – str. Cloşca – str. Petru Movilă – str. Uzinei – str. Morilor – str. Alexandru Ipsilanti Vodă – str. Sfântul Andrei – str. Iancu Bacalu – str. Splaiul Bahlui Mal Stâng.
De asemenea, reprezentanții forțelor de ordine, în cooperare cu administrația publică locală, au pregătit un spațiu special amenajat pentru parcarea autocarelor care vor transporta în mod organizat pelerini, pe strada Splai Bahlui şi bulevardul Dimitrie Mangeron.  
Pe timpul desfășurării acestei misiuni, echipe de dialog ale Jandarmeriei Române vor sta la dispoziția celor care vor avea nevoie de sprijin și îndrumare, în zona adiacentă desfășurării pelerinajului urmând a fi amenajate două puncte de informare, pe strada Gării și în Piața Unirii. 
 

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Jandarmeria Română face participanților următoarele recomandări:

  • să manifesteze răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  •  să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale;
  • părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii, pentru a evita situațiile de rătăcire și pentru prevenirea eventualelor accidente;
  • aparținătorii sau tutorii persoanelor cu nevoi speciale sunt rugați să comunice de urgență orice situații ce pot genera riscuri pentru siguranța acestora.