Jefuit de un recidivist recent eliberat din pușcărie

Tâlharul a scăpat nepedepsit după ce procurorii au apreciat că a dat semne că s-a îndreptat, prejudiciul produs este mic iar imediat după comiterea infracțiunii s-a predat polițiștilor.
Incidentul a avut loc în fața unui bar din municipiul Hunedoara, în ultima lună a anului trecut, iar tânărul jefuit se afla împreună cu mai mulți prieteni. A fost abordat de recidivist pentru a-i da 10 lei.

”Inculpatul a mers la persoana vătămată și a pus mâna pe el, cerându-i să meargă cu el în altă parte, cu intenția de a-i solicita să îi dea 10 lei. Persoana vătămată a refuzat, moment în care inculpatul l-a prins de geacă cu o mână și pe cealaltă și-a introdus-o în interiorul acesteia, cu intenția de a-i lua portofelul persoanei vătămate. Inculpatul (…) a deschis portofelul persoanei vătămate, a luat din interior suma de 10 lei, apoi i l-a restituit. Persoana vătămată a cerut să îi dea înapoi banii, dar inculpatul a negat că i-ar fi luat. Văzând că nu dorește să îi restituie banii, persoana vătămată și martorii au părăsit zona respectivă”, se arată în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Anchetatorii au stabilit că autorul tâlhăriei fost eliberat din executarea unei pedepse de 3 ani 10 luni și 20 de zile pentru comiterea unor infracțiuni de furt și tâlhărie, prin urmare fapta a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie. A recunoscut infracțiunea comisă. ”Se remarcă faptul că în prezenta cauză inculpatul s-a prezentat singur la organele de cercetare penală și a recunoscut încă de la început comiterea faptei. Totodată, măsurile preventive dispuse în cauză față de acesta, respectiv reținerea și controlul judiciar, apreciem că au fost suficiente pentru ca inculpatul să conștientizeze că astfel de acțiuni, chiar dacă de o gravitate mică, nu sunt permise și sunt sancționate de către legea penală”, se arată în motivarea procurorului de caz. Magistratul a propus renunțarea la urmărirea penală iar judecătorul de cameră preliminară a admis cererea.