Judecătoria Petroșani a dispus începerea judecății în dosarul în care Câmpean Andrei este înculpat pentru șantaj

Individul s-a erijat în jurnalist și a încercat să constrângă doi oameni de afaceri să-i dea bani sub formă de ”taxă de protecție”, după cum chiar el a afirmat.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani a fost trimis instanței de filtru, magistrații dispunând începerea judecății.

”Cu referire la situaţia de fapt, în actul de sesizare s-a reţinut, în esență, că la data de 23.12.2021, în jurul orelor 18:00, inculpatul s-a deplasat la sediul societăţii ######## ##### S.R.L., unde l-a constrâns pe numitul ######### ###### să-i remită în mod injust suma de 1300 de lei, în caz contrar, în calitate de jurnalist la NEWS VJ, va scrie articole de presă despre activitatea lui de comercializare de articole pirotehnice şi va sesiza organele abilitate să efectueze controale. De asemenea, s-a reţinut că la data de 30.11.2021, în timp ce se afla în localul Sam Shaorma din Petroşani, inculpatul a constrâns-o pe numita ######### ####### să-i remită în mod injust suma de 1300 de lei, iniţial a solicitat suma de 1500 de lei, în caz contrar, în calitate de jurnalist la NEWS VJ, va scrie articole de presă despre activitatea ei de comercializare de articole pirotehnice şi va sesiza organele abilitate să efectueze controale”, se arată în dosar.

Constrângerea afaceriștilor a fost filmată, astfel că organele judiciare l-au prins pe Câmpean în flagrant. ” Procedând la verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, a legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, conform art. 342 şi urm. Cod procedură penală, în raport de actele şi lucrările existente la dosarul cauzei, se constată următoarele: Sub aspectul competenței instanței, raportat la actele de urmărire penală existente la dosar, judecătorul de cameră preliminară constată că Judecătoria Petroșani este competentă material să judece prezenta cauză întrucât infracţiunea de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal, este dată în competența materială a judecătoriei, fiind astfel respectate condițiile art. 35 Cod procedură penală.

De asemenea, raportat la locul săvârșirii faptei, la locuința inculpatului și a persoanelor vătămate, se constată că Judecătoria Petroșani este competentă teritorial să judece prezenta cauză, în acord cu prevederile art. 41 alin. (1) Cod procedură penală. ”Faţă de cele ce preced, judecătorul de cameră preliminară va constata competenţa Judecătoriei Petroşani, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani la data de 17.01.2022 (…), legalitatea administrării probelor – fiind respectate dispozițiile art. 97 – 199 din acelaşi cod, precum şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. De asemenea, va dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul ####### ######, trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de șantaj, prevăzută de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal (persoană vătămată ######### #######- ######) şi șantaj, prevăzută de art. 207 alin. (1) și (3) Cod penal (persoană vătămată ######### ######), cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal”, a decis magistratul. Dacă va fi găsit vinovat, Câmpean riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

 

Infracțiune gravă! Andrei Câmpean se lăuda că are influență asupra unor judecători – AUDIO

Andrei Câmpean- ”jurnalistul” arestat pentru șantaj: Sunt proști! Îmi fac combinațiile în continuare! VIDEO

Analfabetul Andrei Câmpean, prins în flagrant când șantaja doi afaceriști! VIDEO

Pseudo-jurnalistul Andrei Câmpean este cercetat pentru șantaj și hărțuire!

”Jurnalistul” șantajist, plasat sub control judiciar

NEIMPLICAREA AUTORITĂȚILOR PERMITE UNEI PERSOANE CU TULBURĂRI GRAVE DE COMPORTAMENT  SĂ FACĂ LEGEA ÎN PETROȘANI! – VIDEO

Inspectorii ITM Hunedoara l-au amendat cu 20.000 lei pe găinarul care s-a dat drept jurnalist