Klaus Iohannis, în Realitatea paralelă – o voce izolată

Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019, președintele României, domnul Klaus Iohannis, în lipsa unor realizări notabile ale acestui mandat, atacă pe nedrept actualul Guvern prezentând cifre care nu au nicio legătură cu realitatea economică. Mai mult, de la înălțimea funcției sale, președintele Iohannis își permite nu numai să solicite obsesiv demisia premierului Viorica Dăncilă, dar și amenințe că „ar face bine să facă ce i se spune”. Prin aceste ieșiri iresponsabile, antidemocratice, Klaus Iohannis riscă să pună în pericol nu numai credibilitatea instituției președinelui României, ci însăși credibilitatea politică în plan internațional.
Guvernul României susținut de coaliția PSD-ALDE își exercită mandatul primit de la Parlament în condițiile câștigării alegerilor parlamentare din 2016 cu un vot de încredere covârșitor din partea românilor care s-au prezentat la urne. În aceste condiții, președintelui Iohannis nu mai trebuie să-i explice nimeni de ce Guvernul Viorica Dăncilă este unul legitim! De asemenea, chiar și în urma unei lecturi superficiale a Legii fundamentale, nu trebuie să te numești specialist în drept constituțional să înțelegi că legitimitatea și mandatul exercitat de Guvern, pot fi retrase doar de către Parlament, forul legislativ suprem al țării.

Guvernul României, prin măsurile luate, și-a demonstrat eficiența, fapt resimțit de majoritatea românilor, chiar dacă de la tribuna conferințelor de presă de la Palatul Cotroceni lucrurile sunt prezentate într-o realitate paralelă.

 
Iată doar câteva exemple pe care Klaus Iohannis le ocolește atunci când mimează îngrijorarea în legătură cu evoluția economiei românești.
Potrivit execuției bugetare la patru luni – realitate ignorată de președintele Iohannis, veniturile românilor au crescut în 2017 cu 12,5% față de anul în care România a fost condusă de „Guvernul Meu”, an în care veniturile au scăzut cu 4,4% față de 2015.
Valoarea investițiilor s-a dublat în primele patru luni ale anului 2018. Astfel, de la 2,9 miliarde de lei alocate în ianuarie-aprilie 2017, valoarea investițiilor din primele patru luni ale acestui an ajunge la aproape 6 miliarde de lei!
Valoarea fondurilor europene atrase de către țara noastră a crescut în primele luni ale acestui an cu 28% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 5 miliarde de lei. La acest capitol trebui să sublinem faptul că, în 2016, au fost atrași cei mai puțini bani europeni din 2013 încoace.
 
PIB-ul României l-a depășit pe cel al Greciei în primul an de Guvernare PSD-ALDE, depășint valoarea de 187 de miliarde de euro, fapt ce poziționează țara noastră pe poziția a 16-a în topul economiilor din Uniunea Europeană. Așa cum este stabilit în programul de Guvernare, până în 2020, România va depăși alte două economii importante: Cehia și Portugalia.
Șomajul a scăzut la 3,81%, cel mai mic procent de după 1989, iar producția industrială a crescut cu peste zece procente în luna martie față de luna februarie. Comenzile noi în industrie sunt mai mari cu 15,8% în primul trimestru al anului față de 2017, iar cifra de afaceri din industrie a crescut cu 13,7% în primul trimestru al anului
Acestea sunt doar câteva dintre exemplele care contrazic discursul populist al președintelui Iohannis, care rămâne o voce izolată în spațiul public susținând contrariul în încercarea disperată de agita apele.
Indiferent de strategia electorală a lui Klaus Iohannis, în ciuda atacurilor și amenințărilor lansate, cu toate sperietorile confecționate în curtea Cotroceniului, Guvernul PSD-ALDE își continuă programul de guvernare votat de români.
România nu-și pune în joc statutul de membru al Uniunii Europene, așa cum insinuează Klaus Iohannis, ci își consolidează poziția atât din punct de vedere economic, cât și politic. Și o va face în continuare, fără ezitare!
 
Laurențiu Nistor,
Deputat de Hunedoara,
Președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat – Hunedoara