Klaus Iohannis, scos oficial din casa pe care a pierdut-o în instanță

ACC (2)
Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat in data de 25 martie 2016 radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al sotilor Iohannis, in cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut in instanta anul trecut, se arata intr-un raspuns al institutiei transmis HotNews.ro.
Demersul AJFP vine la mai bine de cinci luni de la pronuntarea decizie definitive a Curtii de Apel Brasov prin care Carmen si Klaus Iohannis au pierdut imobilul. In aceasta perioada, sotii Iohannis au continut sa incaseze bani din inchirierea imobilului de pe strada Nicolae Balcescu, nr. 29 din Sibiu, dupa cum arata o ancheta din februarie a Rise Project.
“Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administratia Judeteana a Finantelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu radierea din cartea funciara a dreptului de proprietate al piritilor Bastea Ioan, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumparatori.”, se arata in raspunsul AJFP transmis HotNews.
În noiembrie anul trecut, Curtea de Apel Braşov a decis că soţii Iohannis trebuie să dea înapoi statului cea mai valoroasă proprietate pe care o deţineau. Sentința a venit după 16 ani, cu zeci de procese, în care instanțe din Sibiu, Alba, Brașov și București au înclinat dreptul de proprietate când într-o parte, când în alta.
Anul trecut, Tribunalului Brașov a anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din centrul Sibiului, iar la recursul formulat de Iohannis, Curtea de Apel a menținut această decizie, conform reteauadestiri.ro.