Kovesi, despre înregistrările în care ar fi cerut ”să se ajungă la domnul premier”: Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Fragmentele cu mine sunt colaje de cuvinte

9

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a spus duminică, într-un interviu, că înregistrările difuzate de România TV, în care ea ar cere ”să se ajungă la domnul premier” nu sunt autentice, fiind prelucrate, potrivit ziare.com.

”Nu sunt autentice, sunt prelucrate. Sunt pasaje dintr-o discuție pe care am avut-o în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în interiorul DNA. Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut. (…) Acea ședință a fost una de lucru, operativă, în care s-a discutat situația dosarelor aflate pe rolul unei secții a DNA. Nu s-au discutat chestiuni publice, ci anchetele și dosarele aflate în lucru. (…) Ceea ce s-a prezentat la TV sunt pasaje prelucrate. Sunt anumite afirmații pe care nu le-am făcut”, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

”Ceea ce a apărut în spațiul public nici măcar nu respectă cronologia ședinței. Au fost amestecate fraze și propoziții dintr-o parte a ședinței, cu fraze și propoziții din altă parte. Și există expresii și fraze pe care nu le-am folosit”, susține șefa DNA, referindu-se la termeni precum ”manca-ți-aș”, “curul pe dosare”, “decapați”.
Cât privește expertiza înregistrării, ”în cadrul dosarului penal s-a dispus o expertiză tehnică. Nu pot să dau detalii, pentru că ea va constitui probă la dosar”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.