Laurențiu Nistor: Efectele negative ale blocajului provocat de președintele Iohannis și PNL

Prima declarație a președintelui României, imediat după ce moțiunea de cenzură a trecut, a fost: ”REZOLVAT!”. O declarație arogantă, o simplă bifă de agendă electorală, nimic despre români și România. Pentru România însă ”rezolvat” înseamnă pierderi și blocaje care ne afectează pe noi toți și pe care vă invităm să le analizați singuri. 
Blocarea investițiilor în căi ferate: nu poate fi semnat contractul de 800 de milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Braşov-Sighişoara nu poate fi semnat de către Guvern, iar banii se vor pierde. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”! 
Blocarea investiției în Aeroportul Internațional din Sudul Capitalei: Guvernul nu mai poate demara procedura de selecție a unui partener privat pentru acest proiect, deși existau investitori din Emiratele Arabe și din România care voiau să se implice. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”! 
Blocarea programelor de sănătate pentru bolnavii de cancer, diabet și boli cardiovasculare. În lipsa rectificării bugetare de final de an, aceste programe nu pot fi finanțate corespunzător. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
Pierdem fonduri europene în domeniul mediului. Dacă nu se semnează contractele de finanțare pe fonduri europene în perioada în care sunt deschise sesiunile, nu se vor putea depune cererile de finanțare, iar România va pierde banii europeni pe care îi are la dispoziție. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
România poate pierde 4,4 miliarde de dolari pentru că nu poate trimite martori la procesul cu Roșia Montană Gold Corporation. Acești martori din cadrul Ministerului Mediului nu pot fi audiați în procesul internațional pentru că nu au mandat semnat de către ministru. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
S-au blocat investițiile în infrastructură. Nu se pot emite autorizațiile de mediu pentru realizarea acestor proiecte. Nu se pot face exproprieri, nu se pot da în lucru tronsoane noi, nu se pot semna contracte noi pentru investiții în infrastructură. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
Copiii din centrele de plasament nu își pot primi sumele de bani majorate. Pentru aceștia Guvernul pregătise o creștere a sumelor alocate pe copil de la 28 de lei la 50 de lei (pentru cei între 7 și 14 ani), respectiv până la 70 de lei (14-18 ani) și la 100 de lei (18-26 ani). Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
Nu se pot recalcula pensiile pentru foștii angajații de la prospecțiuni geologice care au lucrat în subteran. Guvernul pregătise o Ordonanță de urgență pentru ca aceștia să beneficieze de recalcularea corespunzătoare. Ordonanța e scrisă și urma să fie adoptată în următoarea ședință de guvern, care însă nu a mai avut loc. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
Nu poate fi organizat examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți nu pot să-și continue pregătirea. Această procedură trebuia adoptată printr-un Ordin comun al ministrului Sănătății și al Muncii. Nu a putut fi aprobată procedura pentru că președintele nu a numit interimar la Educație. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
Apar disfuncții pe piața de energie. Adunările Generale ale companiilor de stat din domeniul energiei nu pot fi întrunite pentru stabilirea obiectivelor acestor companii. Cea mai complicată situație este în domeniul gazelor naturale, unde a scăzut producția de gaze naturale realizată de Romgaz, ceea ce impune importuri din afara țării, la prețuri mai mari decât cel intern. Iohannis și PNL au ”REZOLVAT”!
A fost blocată activitatea primăriilor, a fost blocată activitatea agențiilor, sunt blocaje ministeriale, veniturile și pensiile românilor sunt și ele amenințate de tăieri. Klaus Iohannis a promis că va fi președintele tuturor românilor. Acesta este președintele tuturor românilor? 
 
Deputat Laurențiu Nistor,
Președintele Organizației Județene a  PSD Hunedoara