Laurenţiu Nistor: Guvernul ORBAN a eșuat să gestioneze pandemia

0

Amatorismul, inconștiența, incompetența și aroganța guvernării PNL au făcut ca România să ajungă rușinea Europei, țara unde pandemia a ajuns să fie de necontrolat.

Un raport oficial al Uniunii Europene arată că România are una dintre cele mai reduse rate de testate, simultan cu una dintre cele mai ridicate rate de noi cazuri pozitive și de mortalitate. PSD a atras atenția insistent și repetat asupra necesității testării. Realitatea de acum, arată cât de multă dreptate a avut…   

Ce este cert, fapt constatat și consemnat în raportul Uniunii Europene, este că România are  una dintre cele mai scăzute rate de testare de coronavirus din spațiul european, cu 580 de teste la 100.000 de locuitori. Media europeană este de 710 teste/100.000 locuitori. Grav este că în pofida numărului mic de teste România înregistrează un mare număr de noi cazuri pozitive; rata pozitivării rezultată după efectuarea testelor COVID 19 este 6,2 în România, de patru ori mai mare decât nivelul european de 1,4. Raportul Uniunii Europene consemnează și un nefast record, România este pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori, cu 19.1, urmată de Marea Britanie, cu 13.8 și Bulgaria, cu 12.3. Astfel, comparativ cu nivelul european, rata deceselor la milionul de locuitori în România este de aproape patru ori mai mare.  Toate aceste date și fapte atestate oficial într-un raport dedicate al Uniunii Europene arată fără niciun dubiu eșecul grav, catastrofa gestionării pandemiei COVID în România de către guvernul Orban. ”Este evidentă lipsa totală de credibilitate a actualei guvernări și realitatea că populația nu mai ia în seamă, consideră derizorii îndemnurile ori restricțiile  reprezentaților actualei guvernări, după atâtea exemple proaste pe care le-a dat. Nimic bun nu mai poate fi așteptat de la guvernul actual. Și-a epuizat complet  capacitatea de administrare a țării. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine! ”, spune președintele PSD Hunedoara,  deputatul Laurenţiu Nistor.

PSD este alături de dascăli

PSD este 100% alături de cadrele didactice și le susține demersul privind respectarea legii și acordarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 Septembrie. În medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat să primească în plus 300 de lei, bani din care își poate achiziționa măștile de protecție pe care va fi obligat să le poarte în timpul activității în unitățile de învățământ. Sunt peste 10 mii de cadre didactice cu vârsta de peste 65 de ani și alte aproximativ 40 de mii cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani care la începutul anului școlar se vor  întoarce la catedră și vor fi în prima linie de expunere la noul corononavirus.

”Pentru sănătatea lor dar și a milioanelor de copii pe care-i educă, orice guvern responsabil ar fi acordat majorarea salarială prevăzută, cu atât mai mult cu cât suma pentru fiecare abia dacă ar fi acoperit costul măștilor și al materialelor de protecție/dezinfecție necesare. Guvernul Orban însă, invocând lipsa banilor – în pofida împrumuturilor gigantice pe care le-a făcut – a amânat cu un an majorarea cuvenită a salariilor profesorilor, pe care la modul cel mai josnic și grobian cu putința a comparat-o cu băutul banilor la cârciumă. PSD va face tot ce poate pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă dascălilor de guvernul PNL. PSD împărtășește deplin apelul dascălilor care atrage atenția că se impun măsuri foarte stricte, urgente și bine implementate prin care elevii și angajații din educație să beneficieze de toate condițiile, astfel încât să nu fie expuși îmbolnăvirii cu COVID-19 și că autoritățile au obligația să asigure tuturor participanților la actul educațional măști, dezinfectant, săpun și toalete funcționale, pe parcursul fiecărei zile de școală. Altfel este un risc uriaș ca unitățile de învățământ să devină BOMBE EPIDEMIOLOGICE, chiar din prima zi de școală!”, mai precizează președintele PSD Hunedoara,  deputatul Laurenţiu Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here