Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  LEGI PROASTE CARE PĂGUBESC PRIMĂRIILE

  PUBLICAT ÎN

  Primăriile din cele şase localităţi ale Văii Jiului sunt obligate să lase terenuri din domeniul public în exploatarea localnicilor, fără a mai încasa taxe. O reglementare aplicată din acest an îi pune pe edili în imposibilitatea de a lua taxa pentru închirierea terenurilor în scop agricol.
  Într-o zonă în care agricultura este practic exclusă cum este Valea Jiului, administraţiile locale reuşeau să adune bani la bugetele locale din închirierea unor suprafeţe de teren pe care le dădeau localnicilor pentru păşunat ori doar pentru a le folosi ca zonă verde. Este vorba de terenuri foarte mici, de zeci sau câteva sute de metri pătraţi, situate în imediata apropiere a gospodăriilor. Noile reglementări spun că toate suprafeţele trebuie închiriate doar prin licitaţie publică. „Aşa este ordonanţa, toate păşunile şi pajiştile trebuie închiriate prin licitaţie. Era bine când le puteam închiria în baza cererilor. Oamenii vor folosi terenul gratis pentru că, dacă nu le mai putem da direct, oamenii nu vor veni la licitaţie să cumpere caietul de sarcini. Va costa caietul mai mult decât taxa aceea încasată anual. Era modică, pe noi ne interesa însă, pentru că se încasau ceva bani. Dacă nu vine la licitaţie nu am ce să-i fac, nu o să-l dau în judecată pentru că omul a fost de bună credinţă şi a făcut cerere să-i închiriez bucata aceea. Din ce am înţeles de la colegii mei, anul trecut au intrat în bugetul local din taxa pe aceste suprafeţe circa 8000 de lei. Nu e o sumă mare, însă era un venit la buget”, a declarat secretarul municipalităţii Petroşani, Adrian Negoe. Suma încasată de primărie a fost doar pe suprafeţele foarte mici situate în spatele caselor cu ar fi cele din zona Colonie. La aceste parcele practic nu există un acces fără a încălca proprietatea privată şi nu pot fi comasate, spre exemplu, pentru a fi utilizate la păşunat de un crescător de animale. În aceste condiţii municipalitatea rămâne în pagubă pentru că omul se va folosi în continuare de teren.
  Se caută soluţii
  Primăria Petrila a organizat deja licitaţie pentru asemenea suprafeţe de teren foarte mici iar rezultatul a fost cel scontat. Edilii trebuie să facă o nouă licitaţie pentru ca bucăţele de teren să fie închiriate. „De anul acesta pentru toate terenurile cu destinaţie agricolă se organizează licitaţie în vederea închirierii acestor terenuri. Se adjudecă pe o perioadă de cinci ani, după ce câştigă licitaţia i se face contract de închiriere. Din păcate chiar şi pentru suprafeţele foarte mici de lângă casa omului care sunt cu destinaţie agricolă, trebuie să organizăm licitaţie. Sunt anunţate licitaţiile pe tranşe, una a avut loc săptămâna trecută, una este astăzi (n.r. luni), alta săptămâna viitoare şi tot aşa”, a declarat primarul localităţii Petrila, Ilie Păducel. Edilii nu ar vrea să piardă aceşti bani care mai peticesc bugetele locale şi aşa sărace, iar acum cer sprijin Prefecturii Hunedoara, chiar dacă şansele de reuşită sunt minime.
   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...