LEONARD BĂRBIERU – LOCOTENENTUL CĂMĂTARILOR, PRINS ÎN ITALIA

Leonard Bărbieru zis Leuţu, membru al clanului Cămătarilor, dat în urmărire internaţională pentru constituire de grup infracţional organizat şi lipsire de libertatate, a fost capturat de poliţiştii italieni.

Leonard Bărbieru a fost prins miercuri în orașul italian Pescara. Potrivit surselor poliţieneşti, atunci când a fost interpelat de poliţişti, el a prezentat documente false.

Ulterior, s-a stabilit că acestea aparaţin unui cetăţean domiciliat în sectorul 3 din Bucureşti.

Leonard Bărbieru se ascundea de mai mult timp în Italia. El a fugit din România în 2012, fiind condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat.După dispariţia sa, a fost dat în urmărire internaţională.

Poliţiştii au stabilit că Leonard Bărbieru a stat o vreme în Spania, apoi s-a dus în Italia, folosind acte false în tot acest timp.

În urma coroborării datelor obținute și a colaborării autorităților judiciare din cele doua state, oamenii legii au reuşit localizarea, apoi arestarea lui în oraşul italian.

În Italia, Leonard Bărbieru trăia în concubinaj cu o româncă, cu care are doi copii înregistrați doar pe teritoriul acestei ţări.

Citește și:

Act criminal al unui dezaxat! Vieți puse în pericol intenționat. IGPR, IPJ Hunedoara, Poliția Petroșani ce așteptați, să numărați victime?