LIFE & STYLE : CUM SĂ ÎȚI ÎMBUNĂTĂȚEȘTI VIAȚA SEXUALĂ? 4 SFATURI UTILE CARE ÎȚI POT SALVA RELAȚIA!

O relație perfectă nu vine numai din compatibilitatea partenerilor și din comunicare eficientă pe care cei doi o manifestă. Mai este dată și de o repriză de sex bun, care ajută la dizolvarea tensiunilor și a posibilelor contradicții ce pot apărea în cuplu. Chiar dacă nu crezi, sexul poate salva o relație, de cele mai multe ori, mai ales atunci când ea intră într-o rutină. Iar dacă vrei să îți salvezi relația sau să o mai condimentezi puțin, atunci uite 4 sfaturi care te pot ajuta în acest sens!
Fericirea unei relații ține de mai multe lucruri, iar asta o știi deja. Ține de comunicare, ține de potrivire între parteneri și de abilitatea de a lăsa orgoliile deoparte și de a face un compromis, pe ici pe colo. Dar mai ține și de sex. Care dacă nu este bun sau pe placul unuia dintre parteneri, șansele ca relația să continue devin destul de mici. Dar metode de a îmbunătăți viața în dormitor există, din fericire. Atât pentru tine, cât și pentru cel de lângă tine. După cum spunea Sue Johnson în ”Hold me tight” : Conexiunea emoțională crează un sex incredibil, iar sexul incredibil crează o și mai puternică legătură emoțională. Pornind de la asta, ce zici de sfaturile de mai jos?

 Renunță la așteptări
A renunța la așteptări este un prim pas pe care îl poți face. Imediat cum renunți la cuvântul ”perfect” și îl scoți din vocabular, lucrurile vor fi deja pe un drum mai bun. ”Perfect” crează doar o falsă așteptare și o presiune exterioară, în același timp, care nu duce decât la decepții.
Sexul bun nu ține cont de frecvență și de numărul de orgasme
Ideea că sexul bun ține de numărul de orgasme și de cât de des este practicat este un mit care produce deziluzii. Nici numărul de orgasme, nici frecvența sexului nu au vreo legătură cu cât de bun este sexul. Atunci când începi să te focusezi pe cuantificarea realizării, intri într-un model care încurajează ideea ca standardele altora să îți influențeze propriile tale experiențe.
Extinde-ți definiția asupra sexului
Sexul nu este doar orgasm. Este și sărutat. Este și atins. Este și uitat unul în ochii celuilalt. Umanizează-l puțin și personalizează fiecare experiență, adu-i un suflu nou. Modul în care vezi tu sexul este foarte important. Dacă îl vezi doar ca pe ceva carnal și o descătușare de forțe, vei ajunge să te plictisești foarte repede. Dar când mai adaugi câte ceva în această definiție, experiența ta de cunoaștere și experimentare se va îmbogăți.
Conectează-te cu propria ta sexualitate
Nu este treaba partenerului să aprindă flacăra iubirii în tine, ci a ta. Conectează-te la propria sexualitate, vezi ce îi place și ce nu îi place, ce o definește, ce o inhibă, astfel încât să știi cum să o pornești atunci când este cazul. Odată ce faci asta, și partidele de sex vor simți îmbunătățiri, cu siguranță.
sursa : elli.ro