Life&Style: Cele 6 mari beneficii ale sexului!

Sexul ar trebui să ocupe un rol important în viața oricarui om, pentru că o viață sănătoasă nu înseamnă doar o alimentație corectă și efectuarea unor exerciții fizice. Să fii implicat într-o relație sexuală sănătoasă poate face minuni pentru starea ta generală de bine.

Tot mai multe studii făcute pe acest subiect au demonstrat o mulțime de beneficii pe care le poți avea dintr-o viață sexuală activă: de la sănătatea inimii pănă la un look mai tânar.

Iată 6 motive în plus pentru care în această seară ar trebui să faci dragoste:

1. Sexul menține inima puternică

Să începen cu un organ foarte important pentru corp: inima. Se știe deja că sexul poate fi un antrenament cardio decent (o sesiune de 30 de minute poate arde pana la 70 de calorii), însa noi cercetări au demonstrat că sexul poate proteja inima în mai multe moduri. Un studiu apărut în Journal of Sex & Marital Therapy a descoperit că persoanele care au facut sex de ce puțin 12 ori pe lună aveau o rată a variabilității pulsului mai bună. Variabilitatea pulsului marchează schimbările efectuate de inima în răspuns la stres și stimuli. O rată mai mare a variabilității pulsului scade riscul dezvoltării unor boli la inimă.

2. Te ajută să arăți cu 7 ani mai tânar

Iată un regim pe care sigur îl vei iubi: să faci sex de 3 ori pe săptămâna. Un studiu realizat în Scoția de către echipa Royal Edinburgh Hospital persoanele de peste 40 de ani, care au declarat că faceau sex cu 50% mai mult decât persoanele obișnuite, au fost indicați ca având o varsta cu 13 ani mai mica decât cea reala. Cercetatorii consideră că look-ul mai tânar este determinat de eliberarea de hormoni DHEA în timpul sexului.

3. Vei dormi mai bine

Nivelul de oxitocină crește mult după o partidă de sex, iar calitățile sale care reduc stresul te pot ajuta să adormi mai repede. Un studiu realizat pe femei între 42 si 52 de ani care au raportat probleme cu somnul aveau tendința de a nu se bucura de plăcerile sexului comparativ cu femeile care dormeau bine noaptea.

4. Alungă durerile de cap

De cate ori te-a refuzat soția pentru că o durea capul? De fapt, sexul este una dintre cele mai bune soluții pentru a scăpa de durere. Un studiu realizat de Southern Illinois University a descoperit că mai mult de jumătate dintre femeile care suferă de migrene se simțeau mult mai bine după ce aveau un orgasm. Pe măsură ce endorfinele sunt eliberate în corp, pot avea aceleași efecte precum morfina.

5. Racești mai puțin

Un studiu realizat de către Universitatea Wilkes din Pennsylvania a scos la iveală faptul că persoanele care fac sex de 1-2 ori pe săptămână se bucură de o îmbunătățire cu pănă la 30% a sistemului imunitar.

6. Trăiești mai mult

Pentru femei sexul le ajută să traiască mai mult. Chiar și numai rememorarea amintirilor pozitive în legătură cu experiențele sexuale îți pot prelungi viața cu pana la 4 ani, potrivit unui studiu realizat de către Duke Center for the Study of Aging and Human Development. Cercetătorii au descoperit că aceste amintiri te pot încuraja să ai o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Ce lenjerie intimă îi place să porți, în funcție de zodie?

10 motive să te simți mândru că ai alături de tine un Leu. De ce zodia Leu este unică