LIFE&STYLE : Fanteziile sexuale îţi îmbunătăţesc viaţa de cuplu. Află cum!

0

În orice relaţie sau căsnicie există anumite perioade în care sexul cade pe ultimul loc în lista lucrurilor “de făcut”. Motivele pot fi zeci, dar cel mai important este să treceţi împreună peste ele şi să nu le lăsaţi să vă îndepărteze unul de celălalt.
Într-un fel, te poţi gândi la fanteziile erotice ca la o jucărie sexuală pentru minte. Se ştie deja că creierul este cel mai mare organ sexual, aşa că nu uita să începi preludiul cu el, de fiecare dată. Imaginaţia ta este un “motor” foarte puternic ce poate conduce dorinţa sexuală, ce poate face sexul din monoton şi mereu la fel în atrăgătos şi incitant. Una dintre cele mai rapide metode de a te excita este să îţi construieşti propriile fantezii.
Tipuri de fantezii
Unele fantezii erotice pot fi satisfăcătoare doar pentru o perioadă scurtă de timp, iar după ce o pui în aplicare (fie în viaţa reală, fie o inchei tot în imaginaţie) nu mai revii la ea. Pe când altele, pot pleca de la simple idei şi pot ajunge adevărate fantasme complexe, bogate şi foarte excitante. O fantezie durează destul de mult până să poţi ajunge la orgasm.
În plus, ca şi în cazul poziţiilor sexuale, fiecare persoană are câteva fantezii preferate. Oricum, fanteziile sexuale diferă de la om la om, fiind influenţate de genetică, apetit sexual, modul în care am fost crescuţi de părinţi, credinţele religioase şi propriul cod moral.
Diferenţa dintre femei şi bărbaţi
Femeile au adesea o imaginaţie mai bogată decât partenerii lor, astfel că fanteziile lor de dragoste sunt mai complicate, mai bogate, cu introducere, desfăşurare, punct culminant şi încheiere. Femeile au nevoie de preludiu şi când îşi imaginează asta, au nevoie de o astfel de stimulare pentru a se excita, ca apoi să poată “desfăşura acţiunea” până la orgasm. În cazul bărbaţilor, lucrurile sunt mai simple – ei trec direct la acţiune.
Nu au nevoie de filme mentale, ci o imagine explicită ar putea fi de ajuns ca să-i excite şi să-i ducă până la ejaculare. În plus, imaginea lor este de cele mai multe ori legată de o persoană din realitate – asta explică şi de ce pornografia de amatori (“amateur porn”, sex între oameni normali, filmat acasă şi publicat apoi pe internet) este atât de populară în rândul bărbaţilor.
Încă o diferenţă descoperită de cercetători este că femeile au mai multe fantezii sexuale atunci când întreţin des relaţii sexuale, pe când bărbaţii le au atunci când nu fac sex. În concluzie, ca să eviţi acele perioade din viaţa unui cuplu, în care sexul rămâne pe ultimul loc, ar trebui să dai startul preludiului singură – totul începe de la o fantezie sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here