LIFE&STYLE:Bărbatul Fecioară – IUBEŞTE-L ŞI FĂ CE VREA

fecioara

Bărbatul Fecioară e plin de calităţi admirabile. Una dintre ele este dorinţa de a ajuta. E generos dacă ai nevoie de susţinere, sfaturi sau ajutor material. Întotdeauna rezonabil, te va convinge să-i povesteşti despre dificultăţile tale, căci îi place foarte mult să-ţi pună la dispoziţie înţelepciunea propriei lui experienţe.
Dă-i o problemă şi o va ataca la fel ca pe o partidă de şah pe care are toate şansele să o câştige, deoarece percepţiile lui detaşate sunt de obicei corecte. Radiază de inteligenţă şi logică.
Rareori se pretinde altceva decât este şi întotdeauna îţi vorbeşte ca un egal. Pe de altă parte, autocontrolul şi răceala lui pot fi iritante sau chiar dureroase. Dacă ajunge în extremă, totul trebuie programat, chiar şi momentele când faceţi dragoste. Când începe să te deranjeze cu asemenea chestiuni, aminteşte-ţi că nu-i e uşor să fie el însuşi în lumea noastră.
Emoţii, sentimente? Hm, poate alţii…
Această zodie e sensibilă şi vulnerabilă, iar bărbaţii Fecioară se străduiesc deseori să fie duri, reci şi să ţină situaţiile sub stăpânire. Nu suportă ca spaţiul personal să le fie invadat fără invitaţie (şi e vorba atât de emoţii, cât şi de spaţiul în care locuiesc).
Dacă vrei să trăieşti confortabil în mijlocul acestor limite clare, ai nevoie de simţul umorului şi de stabilirea propriilor limite. Nu înseamnă că te exclude din anumite compartimente ale vieţii lui. Pur şi simplu păstrează pentru el emoţiile personale.
Dacă te-a rănit sau dacă nu ţi-a înţeles sentimentele, spune-i. În linişte. De obicei te va asculta, îşi va cere scuze şi va încerca să facă ceva în direcţia asta. Dacă ţipi şi plesneşti de nemulţumire, se retrage cu viteza  luminii. Dacă eşti temperamentală din fire, găseşte altă zodie, mai flexibilă şi mai puţin sensibilă.
Un pic… inaccesibil
Acest bărbat pur şi simplu nu ştie să se descurce cu exploziile de furie, scenele furtunoase şi potopul de lacrimi. Când se foieşte, îşi roade unghiile, împătureşte şervetul în pătrăţele mici, smulge frunzele de la salată una câte una, e vorba de gesturile mărunte care-i trădează nervozitatea. Tinde să-şi transforme în probleme de sănătate tensiunile, aşa că în perioadele grele pregăteşte-te să auzi de dureri de cap, probleme dermatologice, ticuri nervoase, dureri de stomac şi de încheieturi.
Ca să-şi dezvăluie faţeta mistică, mai intuitivă şi imaginativă nativul are nevoie de încredere şi bună comunicare. Iar simţul umorului şi fina sa ironie ies la iveală doar dacă ştie că se află în compania cuiva cu adevărat atent la felul său de a fi. Totuşi până în punctul în care se hotărăşte să renunţe la carapacea pe care şi-a construit-o cu mintea, nu te aştepta la comuniune de suflet. A, nu pentru că n-ar putea! Ci pentru că vrea să se păstreze un pic… inaccesibil.
Dacă l-ai ales ca să-ţi ofere siguranţă, ai făcut o mare greşeală. Deşi e practic şi realist, bărbatul Fecioară nu e interesat să joace pentru nimeni rolul de stâncă. E prea schimbător, fluid şi mercurian pentru asta.
sursa:astrosecretewordpress.com