LIFE&STYLE:Secretele FEMEII RAC

rac
Dacă vrei să navighezi în apele ei emoţionale îţi trebuie neapărat o busolă. Şi dacă nu e busola potrivită, degeabă încerci să-ţi dai seama unde te afli în relaţia cu ea, eşti complet pierdut.
Ah, dacă s-ar fi născut acum un secol…
Când ai îndoieli, ţine minte această regulă: femeia Rac este foarte dependentă de sprijinul celor pe care îi iubeşte, deşi e prea timidă pentru a spune ce se petrece în sufletul ei. Are oroare absolută de critică, în special de ironie. Nimic n-o răneşte mai tare, nu i se pare mai crud sau mai nedrept. Memoria ei tenace păstrează amintirea dureroasă până se iveşte ocazia să se răzbune.
Mintea ei înscrie totul pe o tablă de oţel. Aproape nimic n-o poate şterge. Te va surprinde mereu cu fragmente de amintiri din alte conversaţii şi întâlniri. De fapt femeia Rac ţine la loc de cinste trecutul. Ar prefera să trăiască acolo, dacă ar fi posibil şi când crede în reîncarnare e convinsă că a avut mai multe existenţe în epocile care îi trezesc nostalgia.
Îi place să citească despre istorie, în special despre ultimii cincizeci, o sută de ani – şi îşi decorează casa cu obiecte din acea perioadă. Îi plac portretele doamnelor îmbrăcate cu rochii de la începutul secolului trecut, pentru că astfel de amintiri despre vremuri mai vechi îi dau sentimentul de continuitate. Pentru ea viaţa nu e niciodată doar aici şi acum.
Devotată şi posesivă
Îşi iubeşte casa şi petrece ore încântătoare ca s-o aranjeze pe gustul ei. Simţul ei estetic e puţin de modă veche, dar niciodată şleampăt. Are o bucătăria la fel de caldă şi primitoare ca o veche pictură daneză. Pentru femeia Rac nu există nici un loc ca acasă.
Nimeni nu flămânzeşte pe domeniul acestei femei. Este o bucătăreasă excepţională. Îşi umple frigiderul până la refuz cu provizii şi tot felul de bunătăţuri. Asta arată marea ei nevoie de siguranţă. Pur şi simplu trebuie să ştie de unde vine următoarea masă – şi următoare suma pentru cheltuielile traiului zilnic.
Este devotată prietenilor şi bărbatului pe care îl alege să-i fie pereche. Dar acest devotament seamănă uneori cu posesivitatea. Ca răspuns, aşteaptă afecţiune aproape constantă din partea iubitului ei. Vrea să fie ţinută în braţe, alintată, adorată şi preţuită. Trebuie să-i facă tandru curte, cu o consideraţie răbdătoare, pentru că se va retrage din faţa unui bărbat agresiv.
Vrea iubire şi siguranţă
Îi este dificil să se dăruiască în dragoste, deşi este foarte atrăgătoare datorită modestiei sale şi înţelegerii pe care o are pentru problemele celorlalţi. Este fata timidă, dulce, drăgăstoasă, înveşmântată în alb pe care fiecare bărbat o poartă într-un loc secret din minte.
Dacă vrei să ajungi la inima ei, nu sări peste trandafiri, lumânări, şampanie şi sonete de dragoste. Nu va fi o cucerire rapidă. De fapt, e probabil să crească până când va ajunge să fie totul sau nimic, viaţă sau moarte, căsătorie sau despărţire veşnică. Cântăreşte-ţi decizia atent. Dacă o pierzi, va fi întotdeauna o amintire obsedantă, care te bântuie.
Sunt două lucruri pe care această femeie îşi doreşte să le aibă împreună: iubirea şi siguranţa. Caută acel gen de dragoste care, dincolo de sex înseamnă şi casă, copii şi o relaţie stabilă. Nu vei intra în dormitorul ei până nu e sigură de intenţiile tale pe termen lung. Poate fi feminină, dar nu e naivă.
Temeri ascunse şi inimă atotiertătoare
Se dovedeşte o amantă devotată, dacă ştie că bărbatul chiar nu se poate căsători cu ea sau dacă el este ferm convins că  mariajul nu contează. Odată ce femeia Rac s-a implicat cu tot sufletul este pasională în loialitatea ei.
Oricum, iubitul ei nu prea are de ce să-şi facă griji că ar putea s-o piardă. Va rămâne lângă el, chiar dacă nu se poartă întotdeauna strălucit cu ea şi defectele lui sunt greu de suportat. Unii bărbaţi se plâng însă că acest tip de iubire atotiertătoare poate fi sufocantă, iar psihologii o explică prin teama ei subconştientă că e nedemnă de un tratament drept în iubire.