Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Lihoacă Ioan- șoferul pericol public!

  PUBLICAT ÎN

  Individul care pozează într-un vașnic apărător al dreptății și al legii, șoferul Ioan Lihoacă, a fost prins iarăși călcând strâmb. Fie că este vorba de rea voință din partea sa, de inconștiență ori de incompetență, Lihoacă a ieși în trafic cu o autoutilitară care putea pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, aspect recunoscut chiar de către el. Polițiștii din localitatea Hațeg au oprit pentru control camionul la volanul căruia se afla Ioan Lihoacă și au consemnat deficiențele urmând să aplice măsurile prevăzute de lege. Ioan Lihoacă a descris detaliat toate defecțiunile camionului pe care-l conducea și a recunoscut că este un pericol public pe drum, dar a uitat să-și asume responsabilitatea. A dat vina pe firma la care lucrează, că ar fi singura vinovată.

  VIDEO

  Ioan Lihoacă uitat însă de obligația sa ca șofer profesionist este să-și verifice mașina înainte de a pleca în cursă, să aducă la cunoștința angajatorului eventuale defecte constatate și chiar să refuze în scris efectuarea serviciului.

  Inconștiență criminală

  O situație asemănătoare a avut loc în urmă cu câțiva ani, tot pe DN 66, nu departe de locul unde Lihoacă a fost oprit azi de polișiștii rutieri. Doi oameni au murit atunci din cauza șoferului care nu s-a asigurat că mastodontul său este apt de a circula pe drumurile publice. Deși s-a considerat nevinovat și a dat vina pe firma angajatoare, judecătorii i-au arătat șoferului că el a fost principalul vinovat pentru că n-a verificat starea tehnică a autotrenului înainte de plecarea în cursă și n-a adus la cunoștința șefilor faptul că mașina are defecțiuni. Ioan Lihoacă a mai fost prins recent de polițiștii rutieri că circula fără a avea unele documente ale autotrenului. Și atunci a dat vina pe firma angajatoare și alte instituții, dar a uitat să menționeze că a urcat de bună voie la volan deși știa că nu are ”talonul” mașinii. Adică a fost părtaș la încălcarea legislației rutiere.

  Iată cum au explicat judecătorii vinovăția șoferului
  ”Inculpatul, la momentul producerii accidentului acesta era angajat ca şofer (…) având printre atribuţii obligaţia de „ întreţinere zilnică a autovehiculului din dotare şi luarea măsurilor necesare pentru menţinerea lui în stare de funcţionare”. (…) Instanţa apreciază că probele administrate în cauză converg spre concluzia că inculpatul nu a respectat măsurile de prevedere prevăzute în fişa postului pentru desfăşurarea activităţii de a conduce autovehicule, fapt care a determinat producerea accidentului. De asemenea, important de subliniat este şi faptul că atât expertul auto cât şi expertul din cadrul L.I.E.C. Cluj au evidenţiat că desprinderea roţii nu s-a datorat unor defecţiuni tehnice ci mai degrabă uzurii de exploatare, centrării incorecte a jenţilor pe butucul roţii, neverificarea efectivă a strângerii piuliţelor, jocului apărut în timp datorat strângerii necorespunzătoare a piuliţelor ce a dus la uzura filetelor”. Șoferul vinovat a fost condamnat pentru indolența care a dus la moartea a doi oameni nevinovați, la pedeapsa de 2 ani închisoare. Firma la care era angajat a fost condamnată la pedeapsa amenzii în cuantum de 75.000 lei pentru ucidere din culpă.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...