Lipsit de raționament, un pensionar hunedorean a amenințat continuu un magistrat

Alături de magistrat a fost amenințat și un executor judecătoresc, pensionarul considerându-i vinovați de faptul că este executat silit din cauza unui credit neachitat. Deși mesajele repetate de amenințare trimise celor doi magistrați sunt în măsură să provoace oricărei persoane o temere, pensionarul a scăpat de pușcărie.

Primele scrisori de amenințare către judecător și executor aveau să fie trimise de bărbatul de 68 de ani, din Hunedoara, în decembrie 2017 și conțineau mesaje de ameninţare la adresa acestora și a membrilor de familie, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, în scop de răzbunare. Până în luna august 2018, cei doi magistrați aveau să primească mai multe asemenea amenințări, unele dintre scrisori fiind direct predate organelor de poliție. Autorul era nemulțumit de faptul că judecătorul din cadrul Judecătoriei Hunedoara a admis cererea de executare silită formulată de executorul judecătoresc, în vederea recuperării unei creanţe de 3.690,95 lei, în baza titlului executoriu reprezentat de un contract de credit.

”Persoana vătămată, judecător în cadrul Judecătoriei Hunedoara, a primit la locul de muncă o scrisoare anonimă ce conţinea expresii jignitoare la adresa sa în legătură cu profesia pe care o exercită, fără ca aceasta să îi producă la acel moment o stare de temere. În 17.01.2018, persoana vătămată a primit la locul de muncă o scrisoare similară ce conţinea de această dată ameninţări la adresa sa şi a membrilor săi de familie, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. Scrisoarea are următorul conţinut: „Stimată nesimţită (…) judecător corupt şi cumpărat încalcă legi şi eşti mânjită… Ce crezi că nu vei plăti. Ba da şi tu şi toţi ai tăi, te voi găsi şi în gaură de şarpe, nu te poţi ascunde şi vei plăti. Nu mă las până nu vei plăti pentru că încalci legile. Ce eşti tu, un nimeni? Te voi găsi. Tremură ordinară”, se arată în dosar.

11 scrisori de amenințare

Pensionarul acuzat de ultraj a continuat șirul amenințărilor, iar restul scrisorilor conțin amenințări și mai grave. ”Până trăiesc nu scăpaţi de mine. Eu nu mai am mult de trăit, dar ţie îţi doresc să crăpi cu toţi ai tăi. Blestem pe tine şi familiei tale. Sub acest înscris sunt capsate patru fotografii de mici dimensiuni, reprezentând persoane bolnave, ce par a fi imagini de pe pachetele de ţigări”, se mai arată în dosar.

Scrisori asemănătoare au ajuns și pe adresa executorului judecătoresc, iar anchetatorii au ajuns la suspect și l-au pus sub acuzare. Pensionarul a susținut că nu a scris niciuna dintre scrisorile la care s-a făcut trimitere în rechizitoriu, nu se consideră vinovat, nu îşi explică rezultatul expertizelor grafice. Dosarul a fost soluționat de Judecătoria Hunedoara.