Lista noilor restricții din România. Carantina de noapte începe la 20.00, magazinele se închid la 18.00. Măsuri în funcție de rata de infectare!

Lista noilor restricții din România. Carantina de noapte începe la 20.00, magazinele se închid la 18.00. Măsuri în funcție de rata de infectare!

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat în cursul zilei de joi măsurile care se vor aplica în România, pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Măsurile se vor aplica în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, mai exact atunci când se depășește pragul de 4 infectări la mia de locuitori și cel de 7.5.

Hotărârea se publica în Monitorul Oficial în cursul zilei de vineri, 26 martie 2021, așa cum a precizat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori:

-Carantina de noapte începe de la 20.00 și ține până la ora 05.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

-Magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

-Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate va coborî sub 3.5 la mia de locuitori, aceste măsuri nu se vor mai aplica.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori:

-Carantina de noapte începe de la ora 20.00 și ține până la ora 05.00 pe tot parcursul săptămânii.

-Magazinele de tip supermarket se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.

-Sălile de fitness își suspendă activitatea.

În momentul în care rata de infectare din localitate scade sub 7, măsurile nu se vor mai aplica.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența, a declarat secretarul se stat Raed Arafat.

Măsuri adoptate în ședința CNSU

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.