Litera si gruparile infractionale din jud Hunedoara susținute de oameni politici?

Citiți și vă minunați
„AȘTIA” SUNT ACUM FOLOSIȚI CA MARTORI ȘI DENUNȚĂTORI -DE PROCURORII DICOT PENTRU CA BERBECEANU SĂ RĂMANĂ IN AREST!
Privitor la Litera si gruparile infractionale din jud Hunedoara:
La 01.02.2005 s-a facut o nota raport cu nr.  Nr.S/xxxxx din 01.02.2005 din care reiesea modul in care Berbeceanu impreuna cu 5 politisti am destructurat gruparile existente.
La  nivelul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog s-a aflat in supraveghere informativa grupul infractional organizat condus de  suspectii:
BUMBARU CONSTANTIN –NICOLAE ( zis BIBANUL )  , fiul lui Stelian si Elena , nascut la data 16.05.1968 in Deva , cu acelasi domiciliu, B-dul 1 Decembrie 1918 , bloc F5 , apt.15 , jud.Hunedoara;
SARBU LUCIAN GHEORGHE ( zis SPUMA ) , fiul lui Gheorghe si Ecaterina, nascut la 06.07.1968 in Arad , domiciliat in Deva , Aleea Viitorului , bloc E6 apt.2, judetul Hunedoara
3.        NITU CRISTIAN BOGDANEL ( zis CRISTI NITU ) , fiul  lui Andrei si  Maria, nascut la data de 24.06.1975 in Hunedoara, domiciliat in Deva, strada 22 Decembrie, bloc 41, apt.23.judetul Hunedoara
Acestia au ca si preocupari infractionale traficul si consumul de droguri, sens in care au organizat o retea de distributie si consum de droguri de toate tipurile, de la marijuana la amfetamine, cocaina, heroina si LSD.
Din grupul infractional al acestora mai fac parte:
1. RUSU ROMULUS- IOAN ( zis VIJELIE) , fiul lui Romulus si Octavia-Smaranda , nascut la data de  08.05.1977 in Brad , domiciliat in satul Sesuri , com.Bucuresci , nr.102,  jud.Hunedoara;
2.MIHALCEA MARIUS MARCEL ( zis BUDALA ) , fiul lui Petre si Sofia , nascut la 09.01.1975 in Brad,  domiciliat in Deva , Aleea Crisului , Bloc 50 , apt.21 , judetul Hunedoara;
3.LECHINTAN CRISTIAN ADRIAN ( zis PIEDONE ) , fiul lui Vasile si Viorica , nascut la data de 27.07.1980 in oras Saveni , judetul Botosani , domiciliat in Deva , Aleea Streiului , bloc 70 , apt.35 ,judetul Hunedoara;
4. GLODEANU MIHAI CATALIN, zis NEO, fiul lui MIHAIL si IOANA , nascut la data de 23.12.1975 in Tulcea, domiciliat in Deva , strada Progresului , bloc A , apt. 20 , jud.Hunedoara
5.SERB PREDA SORIN, zis SORI, fiul lui TRAIAN si ANGELA, nascut la 25.07.1980 in Deva, cu acelasi domiciliu, str. Cuza Voda, bl. V, sc. B, ap.2, jud. Hunedoara ;
6. MONTALDO LIVIU-IOSIF, zis ITALIANUL, fiul lui Giorgio si Livia, nascut la data de 6.03.1985 in Deva, cu acelasi domiciliu, str. Vanatorilor nr. 27.
Despre acestia se detineau date si informatii ca aveau ca si preocupari infractionale traficul si consumul de droguri, dar si infractiuni savarsite cu violenta.
Astfel, in cursul anului 2003, a fost instrumentat dosarul penal cu numarul P/302 804 de catre ofiterii hunedoreni care la acea vreme faceau parte din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Alba Iulia, iar in baza autorizatiilor emise de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia persoanelor de mai sus si altor persoane implicate , le-au fost interceptate convorbirile telefonice, in scopul documentarii activitatii infractionale.
In urma activitatilor desfasurate s-a reusit probarea activitatilor infractionale a inculpatului MIHALCEA MARIUS MARCEL, care a fost cercetat in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal, lovire, instigare la divulgarea secretului profesional, furt calificat, instigare la fals in declaratii, punerea in circulatie si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si punerea in circulatie si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare,  fiind trimis in judecata in stare de arest preventiv.
Desi, din materialele rezultate in urma interceptarilor convorbirilor telefonice, au rezultat cu certitudine elemente care dovedesc implicarea acestora intr-o retea vasta de trafic si consum de droguri de mare risc (amfetamine – Ecstasy), inaintea momentului declansarii unei actiuni de amploare pentru prinderea si cercetarea persoanelor implicate, activitatile politiei au fost deconspirate de catre inculpatul FIRUTA CALIN, care avea calitatea de subdistribuitor al retelei de telefonie mobila CONNEX. Persoanele supravegheate au aflat de la acesta despre activitatile desfasurate de organele de politie si au luat masurile de precautie necesare, astfel incat in momentul actiunii nu au mai fost gasite asupra acestora probe materiale care sa dovedeasca implicarea lor in traficul si consumul de stupefiante.
Inculpatul FIRUTA CALIN a fost cercetat in stare de arest preventiv pentru savarsirea infractiunilor de violarea secretului corespondentei si divulgarea secretului profesional.
Fata de cele de mai sus, Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara,  a dispus “ disjungerea cauzei fata de inculpatul MIHALCEA MARIUS MARCEL si alte persoane implicate, cu referire la aspectele de trafic si consum ilicit de droguri”, cauza aflandu-se in lucru la Servicul de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul I.P.J. Hunedoara.
Din activitatile informativ-operative efectuate in continuare , a rezultat cu certitudine faptul ca grupul infractional si-a reluat activitatea de trafic si consum ilicit de droguri, stabilindu-se ca o implicare deosebita in aceste activitati infractionale au numitii : BUMBARU CONSTANTIN NICOLAE, zis BIBANUL; RUSU ROMULUS IOAN, zis VIJELIE , LECHINTAN CRISTIAN ADRIAN, zis PIEDONE si HARASTASAN ADRIAN zis ADITA.
Din activitatile specifice desfasurate a rezultat faptul ca , este posibil ca reteaua infractionala descrisa mai sus sa detina un laborator clandestin de preparare de droguri ( amfetamine-ecstasy) si exista date certe ca acestia sunt implicati in consumul si distributia de L.S.D. sub forma de timbre impregnate cu acest drog. Timbrele sunt in colita de 6 bucati, dimensiunea unei colite fiind aproximativ aceeasi cu a unui pachet de tigari.Pe fiecare timbru se afla desenat un ursulet panda.
In continuare au fost desfasurate activitati informativ operative fiind interceptate din nou convorbirile telefonice purtate intre suspecti, rezultand clar implicarea acestora in traficul si consumul de stupefiante.
De asemenea a rezultat faptul ca suspectii din grupul descris mai sus impreuna cu suspectii  IOIESCU OVIDIU zis PERA, MUNTEAN CRISTIAN zis CRISTI , MAGHERUSAN DANIEL zis BONDARUL, SIRIAN CONSTANTIN LUCIAN zis SURI, GHITA DANIEL zis OLTEANUL ,ALEXA MARIUS EMANUEL zis ALEX, CRIZNIC CORNEL zis MARGAN, SURLASIU VICTOR zis VICTORAS si altii,s-au constituit intr-un grup infractional care mai aveau ca si preocupari infractionale  infractiunile cu violenta ( taxe de protectie , vatamari corporale ), jocurile ilegale de noroc tip „alba-neagra” , dar si traficul de persoane in Spania si Italia, astfel ca  in cursul anului 2003 , in urma cercetarilor efectuate in dosarul  penal 302.511 s-a reusit probarea activitatii infractionale a grupului compus din GHITA DANIEL zis OLTEANUL , SZEKELY  ALEXANDRU zis CHACHY si SIRIAN LUCIAN zis SURI, pe linia traficului de persoane, primii doi fiind cercetati in stare de arest preventiv iar cel de-al treilea aflandu-se in urmarire internationala.
Dupa reluarea activitatilor specifice, in  noaptea de 07/08.03.2004 ofiterii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au actionat in zona municipiului Orastie  astfel , in urma informatiilor existente s-a reusit prinderea in flagrant a numitilor:
MONTALDO LIVIU-IOSIF, zis ITALIANUL, fiul lui Giorgio si Livia, nascut la data de 6.03.1985 in Deva, cu acelasi domiciliu, str. Vanatorilor nr. 27. jud.Hunedoara, fara ocupatie, necasatorit, studii 10 clase , fara antecedente penale
ROZNOVAN CLAUDIU GHEORGHE  , fiul lui Gheorghe  si Ana, nascut la data  26.11.1981 in  DEVA, cu acelasi domiciliu Aleea  Streiului, bloc 82, apt.43, jud.Hunedoara,fara ocupatie , necasatorit , recidivist.
Asupra numitului   MONTALDO LIVIU-IOSIF a fost gasita cantitatea de aproximativ 4 grame droguri de mare risc (morfina pulbere) iar ulterior in autoturismul acestuia a mai fost gasita cantitatea de aproximativ 4 grame din aceeasi substanta. Din cercetari a rezultat faptul ca cei doi au consumat impreuna droguri procurate de numitul Montaldo Liviu Iosif.
Fata de cei doi s-a luat masura arestarii preventive iar ulterior MONTALDO LIVIU-IOSIF a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei iar ROZNOVAN CLAUDIU GHEORGHE la 2 ani inchisoare cu executare. Montaldo a fost pus in libertate insa la solicitatrea noastra Parchetul a atacat cu recurs sentinta data de Tribunalul Hunedoara iar Curtea de Apel Alba – Iulia a admis recursul si a condamnat pe Montaldo la 3 ani inchisoare cu executare, insa intre timp acesta a fugit din tara,  in Italia.
Din cercetari a rezultat implicarea in traficul si consumul de droguri, a  lui Litera Cristian zis KIKI si a lui Mihu Cristian zis GOPO , astfel ca fata de acestia si altii s-a dat o noua disjungere. In urma activitatilor desfasurate la data de 26.06.2004 , s-a efectuat o descindere domiciliara la locuinta suspectului Mihu Cristian  ocazie cu care au fost depistate urmatoarele:
mai multe recipiente in care s-au gasit seminte de cannabis;
un numar de 15  ghivece in care suspectul sadise  plante de cannabis;
suma de 5.000.000     milioane lei, bani proveniti din vanzarea de marijuana si hasis;
caiete personale in care se aflau inscrise sume de bani, nume de clienti si cantitatile in grame, pentru drogurile vandute de catre   MIHU CRISTIAN MARIUS;
o seringa hipodermica;
o pipa pentru fumat cannabis;
un numar de 41 comprimate medicamentoase, despre care   MIHU CRISTIAN MARIUS declara ca le-a primit de la o cunostiinta din Germania si ca acestea sunt calmante;
un numar de  44 comprimate RUDOTEL si 30 comprimate FRONTIN , despre care   MIHU CRISTIAN MARIUS declara ca i-au fost prescrise pe baza de reteta de catre sectia Neurologie a Spitalului Judetean Hunedoara-Deva.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca acesta este consumator de droguri din anul 2002 si ca in perioada 2003-2004 a vandut diferite cantitati de droguri ( marijuana si hasis ) atat  “sub forma de tigari” confectionate de catre el dar si “ cu gramul” , primid sume cuprinse intre 200.000-300.000 lei / tigara sau 400.000-500.000 lei / gram, dar si pastile ecstasy fiind identificati pana in prezent un numar de 20 consumatori.
De asemenea s-a stabilit faptul ca acesta se aproviziona cu cannabis dintr-o cultura ilicita , amplasata in apropierea mun.Hunedoara, pe drumul care duce la lacul Cincis. Fiind efectuata conducerea in teren, a fost identificata cultura si distrusa, rezultand cantitatea de aproximativ 10 Kg substanta vegetala verde.
Invinuitul a fost cercetat pentru savarsirea infractiunilor de detinere  de droguri de risc si cultivare de plante cu continut stupefiant, si trafic de droguri de risc si mare risc, fapte prev si ped. de art 2 si 4 din Legea 143/2000, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a dispus cercetarea in stare de arest preventiv.
Cadrele IPJ Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la scandalul din seara zilei de 16.07.2004 la barul SC ANCA şi IOANA SRL din Deva, provocat de 5 membrii ai aceleiaşi grupări respectiv LECHINŢAN CRISTIAN MARIUS ( zis Piedone), de 23 ani, HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE ( zis Cata) de 23 ani, PLEŞCA CONSTANTIN IULIAN (zis Plesu), de 25 ani, MIHALCEA MARIUS MARCEL ( zis Budala), de 29 ani şi HĂRĂSTĂŞAN ADRIAN ( zis Adita), de 27 ani, ocazie cu care au agresat şi un consumator. Impotriva acestora, la propunerea noastră şi a Parchetului local, Judecătoria Deva a emis mandate de arestare preventivă pentru săvîrşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, însă dupa expirarea mandatelor,  pentru primii trei a fost revocată această măsură de către instanţa de judecată, iar ceilalţi doi se sustrageau urmăririi penale fiind în urmărire generală cu mandate de arestare preventiva emise in lipsa.
Ulterior , din interceptări a rezultat cu certitudine faptul că în perioada iulie – august 2004, numiţii BUMBARU CONSTANTIN NICOLAE zis BIBANU  LECHINŢAN CRISTIAN MARIAN zis PIEDONE si HANCILA CATALIN VASILE,  au favorizat pe inculpaţii HĂRĂSTĂŞAN ADRIAN zis ADIŢĂ şi MIHALCEA MARIUS MARCEL zis BUDALĂ, în timp ce aceştia se sustrăgeau urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi ultraj contra bunelor moravuri, prin aceea ca in perioada susmenţionată HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE, BUMBARU CONSTANTIN NICOLAE şi LECHINŢAN CRISTIAN MARIAN, în repetate rânduri au transportat pe cei doi urmăriţi, în diferite localităţi, i-au vizitat în localitatea Sîntamărie de Piatră, unde se ascundeau, le-au dus alimente şi haine şi i-au ţinut la curent cu privire cu stadiul cercetărilor în dosarul în care fuseseră emise mandatele de arestare faţă de cei doi inculpaţi.
Faţă de aceasta situatie cadrele SCCOA s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, faptă prev. şi ped. de art. 264, alin. 1 C.P., săvârşită de către numiţii HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE, BUMBARU CONSTANTIN NICOLAE şi LECHINŢAN CRISTIAN MARIAN.
Ulterior, la data de 15.11.2004, in urma unor informatii obtinute de catre cadrele SCCOA , a fost identificat si imobilizat urmaritul general HARASTASAN ADRIAN zis ADITA, caruia, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, iar ulterior instanţei de judecată, i-a fost confirmat mandatul de arestare.
In urma activitatilor specifice desfasurate de catre cadrele SCCOA , s-a stabilit ca membrii acestei grupari infractionale au preocupari si pe linia  traficului  de persoane si proxenetismului,  rezultand faptul  ca pe raza judetului Hunedoara, actioneaza numitul SCHRAM GERMAIN RENE ( zis JIMI LUXEMBURGHEZUL), de 42    ani  cu domiciuliul in Luxemburg .
Acesta detinea un imobil cu 2 nivele pe strada Oituz din mun.Deva , la etajul 1 al cladirii fiind amenajat  clubul  de noapte cu program steaptease „Extaz”, a carui administrator este numitul BRELIAN MARIUS CONSTANTIN ( zis BRAILEANU), de 24 ani din Deva, cunoscut element al gruparii „BIBANU”
Acestia aveau ca principala activitate infractionala racolarea de tinere minore si majore de pe raza jud. Hunedoara si a judetelor limitrofe si plasarea acestora in scop de  prostitutie,  clientilor clubului de noapte , sub acoperirea unor activitati ca  dansatoare sau dame de companie.
In legatura acestora se mai afla si numita  RAT PAULINA LEONTINA zisa MIHAELA, de 19 ani din  comuna Vladimirescu,  judetul Arad care era angajata a clubului, in functia de sefa de personal.
In cauza a fost autorizata introducerea unui investigator acoperit, reusindu-se a se stabilii modul de operare al suspectilor, tarifele practicate de prostituate si locuinta din municipiul Deva, inchiriata de acestia pentru desfasurarea activitatilor infractionale.
In noaptea de 16/17.09.2004, cadrele serviciului nostru  in colaborare cu  luptatori ai SPIR Hunedoara , au descins in localul susamintit , unde au mai fost depistate 7 prostituate, din judeţ şi din alte localităţi din ţară, dintre acestea două fiind minore.
Din cercetari a rezultat faptul ca acestea practicau prostitutia pentru cei trei proxeneti , pretindeau si primeau de la clientii ocazionali sume de bai cuprinse intre 3.000.000 – 5.000.000 lei sau 50 – 100 Euro, bani pe care ulterior ii imparteau cu SCHRAM GERMAIN RENE, BRELIAN MARIUS CONSTANTIN, RAT PAULINA LEONTINA.
In urma perchezitiei efectuate la imobilul unde se afla localul si la locuinta inchiriata de suspecti pentru derularea activitatilor infractionale, au fost gasite si ridicate in vederea cercetarilor, mai multe inscrisuri si evidente care contineau nume ale prostituatelor, sume de bani incasate din prostitutie si  suma de 6.150.000 lei proveniti din activitatea infractionala din seara respectivă.
Tot cu aceasta ocazie s-a constatat ca suspectii nu inregistrau in evidentele contabile ale firmei  incasarile provenite din activitatile de comert, existand indicii temeinice de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, fapt pentru care  s-a dispus efectuarea unui control economic efectuat de catre comisarii Garzii Financiare Hunedoara si ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor al IPJ Hunedoara.
Fata de cele de mai sus, invinuitii  SCHRAM GERMAIN RENE, BRELIAN MARIUS CONSTANTIN, RAT PAULINA LEONTINA au fost retinuti 24 ore , si fiind  prezentati cu propunere de arestare preventiva, Judecatoria Deva, a dispus arestarea preventiva a celor trei pentru 29 zile pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, in sarcina lui RAT PAULINA fiind retinuta si infractiunea de prostitutie.
Fata de minora de 15 ani care se afla în abandon şcolar şi era fugită de la domiciliu  s-a luat masura  internarii in Centrul de minori Deva pentru punerea in legalitate şi efectuarea unei expertize psihiatrice, iar faţă de celelalte prostituate s-a luat dispus cercetarea in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de prostitutie.
In cadrul aceleiasi cauze, cercetarile au fost extinse, astfel ca la data de 23.09.2004 cadrele serviciului nostru in colaborare cu luptatori ai SPIR Hunedoara au organizat o actiune in forta,  in urma careia a fost blocat in trafic si prins invinuitul IOIESCU OVIDIU PETRU zis PERA , de 29 ani , domiciliat in Deva,  lider al unei grupari a lumii interlope a judetului Hunedoara.
Acesta in perioada 17.09.2004-22.09.2004 , prin violente si amenintari, a determinat pe cele 5 prostituate cercetate in cauza, sa declare ca in timpul anchetei au fost batute de organele de politie pentru a declara impotriva inc.BRELIAN MARIUS, sens in care le-a condus la Spitalul Judetean si la Laboratorul de Medicina Legala Hunedoara-Deva, in vederea obtinerii de certificate medico-legale. De asemenea, invinuitul   IOIESCU OVIDIU PETRU le-a cerut prostituatelor sa revina asupra declaratiilor date la politie si in acest fel sa faciliteze eliberarea lui Brelian Marius.
Fata de acesta s-a luat masura retinerii pe 24 ore pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la proxenetism si favorizarea infractorului, si  fiind prezentat cu propunere de arestare preventiva, Judecatoria Deva a emis mandat de arestare preventiva pe 29 de zile.
De asemenea in cursul aceleasi zile a fost ridicat de la domiciliu invinuitul DUBAR ADRIAN IONUŢ zis KADET, de 21 ani, membru al aceleiasi grupari infractionale , care fiind cercetat s-a stabilit ca are calitatea de autor al infractiunii de proxenetism fiind invinuit si pentru savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului.  Fata de acesta s-a luat masura retinerii pe 24 ore, si fiind  prezentat cu propunere de arestare preventiva, Judecatoria Deva a emis si fata de acesta  mandat de arestare preventiva pe 29 zile .
Activitatile de trafic si consum de droguri, desfasurate de catre membrii aceleiasi grupari, au stat in continuare in atentia ofiterilor SCCOA, astfel ca  in urma activitatilor specifice desfasurate , s-a stabilit implicarea in aceste activitati infractionale a numitilor:
HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE zis CATA,  DUŢU FLORIN zis ORBIT, RUS VASILE CLAUDIU zis CUCHI.
Acestia aveau ca si principale activitati infractionale traficul si consumul de droguri, in special marijuana si hasis, pe care le procurau din Timisoara si Arad si le comercializau in regim en detail in mun.Deva. Preturile percepute de catre acestia de la clienti erau de 250.000 lei / gram pentru marijuana si 500.000 lei / gram pentru hasis.
La data de 30.10.2004,  în urma interceptării autorizate a convorbirilor telefonice purtate între învinuiţii HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE, şi DUŢU FLORIN, a rezultat faptul ca cei doi urmează să se întâlnescă în scopul tranzacţionării unei cantităţi de droguri, pe care Hăncilă Cătălin Vasile urma să o primească de la Duţu Florin  şi să-i plăteasca acestuia din urma suma de 3.000.000 lei.
In acest sens, o echipă operativă a SCCOA impreuna cu luptatori ai DPIR Hunedoara,  au depistat pe cei doi învinuiţi care se deplasau cu autoturismul marca BMW 525 cu numărul de înmatriculare HD 75 PER, pe b-dul Decebal, în zona Complexului Mioriţa, ocazie cu care s-a procedat la  blocarea în trafic şi  imobilizarea celor doi.
Ulterior la perchizitiile corporale si a autoturismului, au fost identificate si ridicate in vederea cercetarilor urmatoarele bunuri,valori si substante interzise de lege:
asupra lui HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE s-a găsit suma de 4600 euro, 11.100.000 lei si un telefon mobil marca NOKIA;
asupra învinuitului DUŢU FLORIN, au fost găsite următoarele : în buzunarul din spate, dreapta, a pantalonilor blue jeans a fost găsit-ă suma de 3.000.000 lei  pe care învinuitul declară verbal că i-a primit de la învinuitul HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE, pentru cele 8 ţigări cu marijuana vândute acestuia; în buzunarul din drepta, faţă a fost găsită suma de 1.240.000 lei ; un telefon mobil marca SAMSUNG.
în interiorul autoturismului, în dreptul schimbătorului de viteze, a fost găsit un pachet de ţigări Marlboro Lights, în interiorul căruia se găsesc 8 ţigări confecţionate artizanal, din foiţe marca BOLLORE, la capătul mai subţire având un filtru din carton cu lungimea de circa 1 cm, la capătul mai gros, foiţele fiind răsucite, în interior găsindu-se o substanţă vegetală, uscată, de culoare verde, cu aspect şi miros de marijuana. Despre acestea învinuitul DUŢU FLORIN a declarat că le-a preparat personal şi le-a vândut învinuitului HĂNCILĂ CĂTĂLIN VASILE
in urma perchizitiilor domiciliare efectuate, la locuinta lui DUTU FLORIN au fost gasite doua pachete cu droguri in greutate totala de aproximativ  50 grame (marijuana), foite pentru confectionat tigari, un cantar electronic folosit la portionarea drogurilor cu ocazia vanzarii, o pipa pentru fumat.
din cercetari a rezultat ca invinuitul RUS VASILE CLAUDIU zis CUCHI este cel care a vandut aceasta cantitate de droguri lui DUŢU FLORIN
Cercetarile au fost extinse de catre ofiterii SCCOA, iar din audierile inculpatilor MIHU CRISTIAN, DUTU FLORIN, HANCILA CATALIN VASILE, cercetati in stare de arest preventiv, din interceptarile autorizate ale convorbirilor telefonice purtate intre suspecti si din activitatile informativ operative desfasurate, au rezultat indicii temeinice ca din reteau de trafic si consum de droguri ce activeaza pe raza judetului Hunedoara, mai fac parte si numitii:
PEPENAR MIRCEA FLORIN, zis PEPI, fiul lui Mircea si Victoria, nascut la data de 18.10.1982, in Deva, cu acelasi domiciliu, b/dul Decebal, bl. B, sc. B, et.4, ap. 31;
OLTEANU IULIAN OVIDIU, zis OVI, fiul lui Dorin si Nicoleta, nascut la data de 09.07.1980, in Deva, cu acelasi domiciliu, str. 22 Decembrie, bloc 26, apt.74, jud.Hunedoara;
ICHIM FLAVIUS NICOLAE, zis FLAPA, fiul lui Niculai si Doinita, nascut la data de 30.05.1983 in Deva, cu acelasi domiciliu b/dul Decebal, bl. B, sc.B, et.3, ap. 29;
RAICA ALIN ROBERT, zis LESIE, fiul lui Costin Viorin si Aurelia, nascut la data de 27.12.1980, in mun. Orastie, jud. Hunedoara, cu domiciliul in Deva, strada A.Iancu, bloc H4 apt.10, judetul Hunedoara;
VLADAU VIOREL DANIEL zis DANI, fiul lui Viorel si Maria, nascut la 31.01.1981, in Orastie, cu acelasi domiciliu, str. Unirii, nr.145, judetul Hunedoara, dat în urmărire locală la data de 07.09.2004, acesta sustrăgându-se urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmărirea fiind solicitată de Biroul Investigaţii Criminale al Poliţiei mun. Deva;
6.  UDOI MIHAI MARIUS, zis MIKI, fiul lui Traian Marius si Eliza, ns\ascut la data
de 20.10.1985,in Bucuresti, domiciliat in Deva, str. Zarandului, bl. M10, sc. A,
et.2, apt.5 , judetul Hunedoara.
De asemenea, din activitatile desfasurate a rezultat cu certitudine faptul ca grupul infractional sus amintit, in noaptea de 10/11.09.2004, prin efractie au patruns in farmacia veterinara SC ACTIVE SHOP SRL Deva, cu intentia de a sustrage KETAMINA. Aceasta substanta este un anestezic de uz veterinar cu care suspectii intentionau sa trateze marijuana pentru a creste “calitatile” acesteia.
Cu ocazia furtului sus mentionat din farmacie au fost sustrase bunuri, bani si substante in valoare totala de 10.270.000 lei.
In urma acelorasi activitati a rezultat faptul ca aceeasi suspecti in data de 15.08.2004, au agresat fizic pe partea vatamata SOFRON COSMIN, din Deva, pe care l-au lovit cu obiecte contondente, cu pumnii si picioarele, provocandu-I mai multe leziuni care au necesitat pentru vindecare un numar de 26-27 zile ingrijiri medicale. Cu referire la aceasta ultima fapta partea vatamata a depus plangere penala pentru vatamare corporala la Politia mun. Deva, existand indicii ca agresorii au incercat sa intimideze pe partea vatamata si pe martori si au influentat alte persoane la marturie mincinoasa.
In sarcina grupului infractional au mai fost retinute o serie de fapte penale ramase initial cu AN, respectiv spargeri de farmacii, unitati de alimentatie publica, sedii de societati comerciale, autoturisme, cu un prejudiciu de peste 500 mil.lei etc.
Cu ocazia perchizitiilor domiciliare efectuate au fost ridicate in vederea cercetarilor urmatoarele bunuri , valori, substante cu continut stupefiant ori obiecte interzisela detinere:
cantitatea de aproximativ 8,300 Kg marijuana;
recipiente si ambalaje cu urme de substante vegetale;
un monitor color;
4 unitati centrale PC; alte componente PC;
mai multe cutite  si bate de basseball;
9 telefoane mobile;
3 statii de emisie receptie;
aparatura electrocasnica ;
5 cartuse de vanatoare folosite si unul cu incarcatura si capsa nepercutat;
9 contactori industriali din argint;
multiple alte bunuri provenite din spargeri.
Au fost identificati peste 40 consumatori de droguri care erau alimentati de membrii gruparii respective.
Fata de numitii PEPENAR MIRCEA FLORIN, OLTEANU IULIAN OVIDIU, RAICA ALIN ROBERT  si VLADAU VIOREL DANIEL s-a luat masura retinerii pe 24 ore, urmand a fi prezentati  Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventiva. Invinuitii  UDOI MIHAI MARIUS si ICHIM FLAVIUS NICOLAE sunt cercetati in stare de libertate.
Cercetarile continua pentru identificarea intregului grup infractional si tragerea la raspundere penala a membrilor acestuia fiind in continuare supravegheati informativ operativ si tehnic un numar de alti 6 invinuiti care actioneaza pe raza noastra de competenta , dar si a judetelor TIMIS si ARAD.
In vara anului 2004, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia a infirmat mai multe solutii de NUP si SUP date in dosare penale instrumentate la Politia Municipiului Deva, privind agresiuni comise de catre membrii acestei grupari infractionale. Toate aceste plangeri au fost conexate in cadrul unui dosar de urmarire penala, instrumentat la nivelul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Alba-Iulia, sub supravegherea procurorilor Curtii de Apel, ulterior la acest dosar fiind conexate si o parte din cauzele descrise mai sus, instrumentate de catre ofiterii SCCOA Hunedoara.
In luna noiembrie 2004, CZCCOA Alba-Iulia a organizat si coordonat 2 actiuni la care au participat si cadrele SCCOA Hunedoara, in urma careia au fost retinuti si ulterior arestati BUMBARU CONSTANTIN NICOLAE, SARBU LUCIAN GHEORGHE, DIACONU MARIAN, PRECUP SORIN VASILE ( agent de politie in cadrul Politiei mun.Deva), MUNTEANU COSMIN, PODEA FLORIN, NITU CRISTIAN BOGDANEL, LECHINTAN CRISTIAN MARIAN.
De asemenea, la inceputul lunii decembrie 2004,  CZCCOA Alba-Iulia a organizat si coordonat  o noua actiune la care au participat si cadrele SCCOA Hunedoara, in urma careia au fost retinuti si ulterior arestati DAVID IOAN ( comandant al Politiei mun.Deva), IGNA GEORGE EMILIAN (ofiter OP la Politia mun.Deva), PASC FLORIN (agent de politie la Politia mun Deva), PATRUI VIRGIL, SURLASIU VICTOR.
La aceste activitati, cadrele SCCOA Hunedoara au avut un aport insemnat constand in aceea ca au furnizat informatii de mare valoare operativa, au participat la identificarea si prinderea membrilor gruparii, au participat activ la efectuarea de perchizitii domiciliare, ale autoturismelor si spatiilor comerciale detinute de persoanele cercetate.
In continuarea activitatilor desfasurate  privind acest grup infractional, în baza informaţiilor deţinute de lucrătorii S.C.C.O.A din cadrul I.P.J. Hunedoara, la data de 28.12.2004  în colaborare cu cadre ale CZCCOA Alba Iulia, au fost efectuate percheziţii domiciliare la locuinţele a patru persoane din anturajul inculpaţilor, unde se deţineau informaţii că ar fi depozitat armamentul şi muniţia folosite de Sirbu Lucian Gheorghe şi Bumbaru Constantin Nicolae.
Astfel la locuinţa numitului Gârban Dumitru, de 58 ani, din Deva, str. Livezilor nr. 19 A, în podul imobilului, într-o ladă metalică, încuiată cu lacăt, au fost găsite :
un pistol automat cu glonţ, calibrul 9 mm, cu amortizor de zgomot şi 12 cartuşe aferente;
un pistol cu glonţ, semiautomat, marca Beretta, calibru 7,65 mm, cu amortizor de zgomot şi 10 cartuşe aferente;
un pistol cu gaze, marca Rohn şi 11 cartuşe aferente.
Armamentul şi muniţia au fost duse în această locaţie de către numitul SÎRBU DANIEL CRISTIAN, de 24 ani din Deva.
Sîrbu Daniel Cristian a primit armamentul şi muniţia, pentru a le ascunde la domiciliul socrului său Gârban Dumitru,  de la fratele său inculpat Sîrbu Lucian Gheorghe şi complicele acestuia Bumbaru Constantin Nicolae.
Sîrbu Daniel Cristian,  împreună cu armamentul şi muniţia,a fost predat escortei CZCCOA Alba Iulia,  fiind cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi prezentat Curţii de Apel Alba Iulia cu propuneri corespunzătoare, fata de acesta fiind luata masura cercetarii in stare de libertate. Fratele sau Sirbu Lucian gheorghe zis Spuma a fost cercetat si pentru savarsirea acestor infractiuni, fata de el fiind emis un nou mandat de arestare preventiva pe 30 zile pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor .
Acest grup infractional se afla in dusmanie cu grupul condus da suspectii VASILIE DAN zis DAN VASILE, CEIA IULIAN  zis PIONUL , LAZAR GHEORGHE zis GHITA DINAMITA ( din Oradea)  , BADERCA CLAUDIU ( din Timisoara), MAGDA DAVID zis GHIUSI, MOC DANIEL, VULC SILVIU, NEAGU VALENTIN ADRIAN zis FISTIC, etc.
Intre cele doua grupari sunt conflicte deschise care adesea degenereaza in lupte de strada, motivul acestora fiind castigarea unei cat mai mari zone de influenta infractionala.
Si activitatile infractionale ale grupului rival au fost documentate de catre ofiterii SCCOA Hunedoara, in principal acestea fiind date de urmatoarele fapte:
La data de 08.08.2000, Politia Mun. Petrosani a fost sesizata de DUMITRESC ARON din Petrosani, cu privire la faptul ca Ceia Iulian s.a. , folosind acte de violenta, l-au deposedat de autoturismul marca SKODA FELICIA, fapta comisa in piata agroalimentara din Petrosani.
Dupa efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tilharie, la data de 23.11.2000, Serviciul Cercetari penale din cadrul IPJ Hunedoara a dispus solutie de NUP iar dosarul a fost arhivat la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani.
La nivelul SCCOC Hunedoara,  in cursul anului 2001, a fost in lucru dosarul penal  22.101/2001, numitul CEIA IULIAN şi LUPŞE DORJEL fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de santaj si violare de domiciliu, dosarul fiind ulterior repartizat Serviciului Poliţiei Judiciare, care l-a finalizat cu propunere de neînceperea urmăririi penale în baza art. 10 lit. „d” şi înaintat Parchetului de pe lângă tribunalul Hunedoara la 21.09.2001.
In fapt la data de 19.03.2001 şeful serviciului administrativ şi pază de la S.C. SARTEX 96 S.A. Bacia, a sesizat faptul că la data de 15.03.2001 în jurul orelor 1300 , un autoturism  AUDI în care se aflau 2 bărbaţi a intrat în sediul societăţii din Băcia, fără a se opri la punctul de control violând astfel proprietatea.
În urma cercetărilor efectuate au fost identificate cele 2 persoane ca fiind CEIA IULIAN  şi LUPŞE DORJEL.
Întrucât administratorul societăţii HAIDUC DOREL nu era în sediul firmei, cei doi au lăsat 2 numere de telefon unde pot fi sunaţi.
În aceeaşi zi cei doi au purtat o discuţie la Restaurantul EXPRES din Deva, cu patronul localului GOIA DUMITRU, din care cei doi au afirmat că vor să-l „amendeze” pe HAIDUC DOREL cu suma de 3.000.000.000 lei, pe motiv ca acesta protejeaza pe dusmanul lor CRIZNIC CORNEL zis Margan si ca datorita acestuia din urma CEIA ar fi fost arestat in anul 2000.
În aceeaşi reclamaţie se arată faptul că în luna decembrie 2000 numitul MAN IOSIF din Deva l-a contactat telefonic pe HAIDUC DOREL şi i-a solicitat să-i rezerve 10 camere la Hotel Caraiman din Sinaia, aparţinând S.C. PALACE S.A. din Sinaia, unde S.C. SARTEX S.A. era acţionar. Persoanele cazate nu au achitat contravaloarea sejurului care era de cca. 200.000.000 lei.
Dosarul a fost arhivat la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara.
La data de 19.06.2003 , in evidentele cauzelor penale cu AC a Serviciului de Investigatii Criminale, a fost inregistrata reclamatia cu numarul  208.916/19.06.2003 prin care numitul DUDAŞ EUGEN, din Deva reclamă faptul că în data de 16.06.2003 în jurul orelor 2300 numitul NEDELCU MUGUR – NIU, din Deva a venit în locuinţa sa şi in prezenta lui  MAGDA DAVID zis Ghiusi şi  a insp.de poliţie TODORESCU ALEXANDRU  i-a sustras suma de 65.000 dolari.
Banii îi aparţineau numitului CEIA IULIAN şi ar fi fost daţi pentru cumpărarea de terenuri în zona Munţilor Retezat.
Întrucât aspectele reclamate nu prezentau credibilitate, s-a trecut la lucrarea informativă, stabilindu-se că, cei 65.000 dolari au fost daţi de către CEIA IULIAN pentru procurarea a două brăţări dacice. Banii au fost daţi de CEIA IULIAN omului său de încredere MAGDA DAVID, iar acesta, prin intermediul lui DUDAŞ EUGEN trebuia să cumpere brăţările de la NEDELCU MUGUR – NIU. Acesta din urmă, după ce a luat banii şi aflând că este vorba despre CEIA IULIAN cu care este în relaţii de duşmănie, a refuzat să mai colaboreze cu DUDAŞ EUGEN negând că a primit aceşti bani.
Fata de Nedelcu Mugur Niu, serviciul Cercetari penale din IPJ Hunedoara a luat masura retinerii pentru 24 ore, fiind prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, insa s-a dispus cercetarea sa in stare de libertate, dosarul privind furtul acestei sume de bani fiind trimis la Parchetul de pe langa tribunalul Hunedoara cu solutie de RTUP.
In aceeasi perioada , la SERVICIUL DE INVESTIGATII CRIMINALE a fost inregistrat dosarul penal cu nr. 208.916/2003, prin care  la data de 26.08.2003 numitul DUDAŞ EUGEN depune plângere penală împotriva numitului CEIA IULIAN, menţionând faptul că la 20.07.2003 în timp ce se afla la cabana proprietate personală din zona Munţilor Retezat, a venit numitul CEIA IULIAN împreună cu 15 – 20 persoane şi l-au ameninţat că dacă nu va restitui personal suma de 65.000 USD, îl vor omorî şi vor da foc la cabană.
Din cercetări rezultă că persoanele în cauză au venit cu 5 autoturisme dintre care unul era JEEP GRAND CHEROKEE.
In aceasta cauza, s-a propus solutie de NUP, dosarul fiind arhivat la Parchetul de pe langa tribunalul Hunedoara.
La  data de 05.05.2004,  s-a prezentat in  fata ofiterilor din cadrul SCCOA Hunedoara, numitul DRAGNEA DUMITRU nascut  la 18 august 1948 in Deva, cetatean cu dubla cetatenie, romana si Americana, cu domiciliul in USA, California, 9411 SKY DOME CT  ELKGROVE CA95624 posesor al pasaportului romanesc 05463467, administrator al S.C. METALOTEX S.A. DEVA, incunostintand urmatoarele:
In urma cu aproximativ o luna de zile, respectiv la sfarsitul lunii Martie, inceputul lunii Aprilie 2004, in timp ce se afla in biroul firmei sale,  a fost cautat de numitul CEIA IULIAN din Deva, care era insotit de un tanar pe nume DAVID.
Numitul CEIA IULIAN i-a comunicat faptul ca ii este dator cu suma de 10.000 $ motivand ca aceasta  reprezinta contravaloarea serviciilor pe care el i le facuse anterior.
Numitul DRAGNEA DUMITRU a solicitat explicatii cu privire la serviciile pe care i le facuse  acesta si a refuzat sa plateasca, ocazie cu care, numitul CEIA IULIAN a declarat amenintator ca “ in caz ca nu-i da banii,  sa nu-l faca sa-si schimbe planurile de concediu si sa-l caute in California”.
Tot cu acesta ocazie, numitul CEIA IULIAN i-a comunicat ca nu doreste ca suma sa-i fie remisa “cash” ci doreste ca banii sa-i fie depusi intr-un cont bancar pe care i-l va comunica ulterior.
In jurul datei de 30 Aprilie 2004, in timp ce se afla in autoturismul personal impreuna cu sotia si numita DANA SZITAR din Deva si se pregateau sa paraseasca incinta firmei, in fata autoturismului a aparut pe neasteptate un tanar necunoscut , obligandu-l sa opreasca. Acesta i-a inmanat lui DRAGNEA DUMITRU un bilet pe care era scris ” MAGDA DAVID  2511.2-11517.2/USD BCR DEVA ”, spunandu-i “a zis Iulian ca in contul asta sa pui banii”. Cu acesi ocazie a observat ca tanarul respective era insotit de David ce se afla la volanul uneui autiturisn Audi TT cabrio verde.
Referitor la pretinsele servicii pe care numitul CEIA IULIAN  le-ar fi facut, numitul DRAGNEA DUMITRU arata faptul ca in urma achizitionarii SC METALOTEX SA DEVA, de catre el si sotia sa, au avut mai multe litigii civile cu diferite persone juridice, parte dintre acestea aflandu-se pe rolul instantelor de judecata.
Intrucat DRAGNEA DUMITRU se considera nedreptatit in solutionarea acestor litigii, prin intermediul unei personae pe nume” Jackie” a cunoscut pe numitul CEIA IULIAN care i-a promis ca-i va intermedia solutionarea favorabila a litigiilor, prin relatiile avute in mediile politice si financiare.
Astfel, in cursul anului 2003 in mai multe randuri, CEIA IULIAN i-a insotit pe sotii DRAGNEA la palatul Cotroceni unde a intermediat intalnirea acestora cu consilierul prezidential DAN IOSIF, aceta din urma cerandu-le sa faca un memoriu care a promis ca va ajunge la presedintele statului.Tot cu aceste ocazii DAN IOSIF a intermediat o intalnire intre Ceia si sotii Dragnea pe de o parte si numitul POPA STAN – Ministrul secretar de stat si director APAPS.
In acesi perioada CEIA IULIAN a condus pe sotii Dragnea la sediul lui TENDER GRUP, unde i-au prezentat pe GABRIEL BIVOLARU, ocazie cu care s-a propus sotilor Dragnea asocierea cu grupul Tender pentru ca acestia din urma sa reprezinte interesele METALOTEX, lucru cu care sotii Dragnea nu au fost de acord.
La scurt timp Ceia Iulian a condus pe sotii Dragnea la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba –Iulia unde i-a introdus la procurorul general Luha Vasile, ocazie cu care acestia au depus un nou memoriu cu nemultumirile pe care le aveau.
In toata acesta perioada Ceia Iulian s-a prezentat ca fiind referent la Parlamentul Romaniei-Camera Deputatilor, spunand sotilor Dragnea ca nu doreste nici o suma de bani ori alte avantaje pentru serviciile facute, ci  vrea sa demonstreze acestora ca se poate face dreptate si in Romania.
La data de 06.05.2004, in timp ce se afla impreuna cu sotia si secretara la sediul SC METALOTEX SA Deva, DRAGNEA DUMITRU a fost vizitat de un tanar necunoscut pe care la politie l-a recunoscut dupa fotografie in persoana numitului MOC DANIEL din Deva. Acesta a refuzat sa se prezinte, spunand ca vine din partea D-lui CEIA si ca acesta doreste sa stie daca Dragnea ii v-a plati suma pretinsa, pentru a stii ce are de facut in continuare.
In aceasta cauza se afla in derulare activitati de cercetare fata de CEIA IULIAN, MAGDA DAVID si MOC DANIEL, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, fapta prev. si ped. de art. 194 alin 1 din CP.
Fata  de CEIA IULIAN, MAGDA DAVID si MOC DANIEL se efectueaza cercetari si in cauza privind incendierea statiei de carburanti Baia de Cris, eveniment in urma caruia un tanar angajat al benzinariei si-a pierdut viata Cei susmentionati sunt principali suspecti in cauza, dosarul aflandu-se in lucru la DGCCOA, activitatile fiind supravegheate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Intrucat autorii faptei au actionat cu un autoturism de teren, s-a procedat la verificarea unei astfel de masini care era utilizata in mod frecvent de Ceia Iulian. Astfel,  la data de 20.04.2004, orele 22.00,  a fost depistat în trafic autoturismul marca Nissan Patrol cu numărul de înmatriculare B-85-CMM, de culoare neagră.
Acesta era condus de către numitul HODOŞIU CORNELIU, fiul lui Mihail şi Aurelia, născut la data de 24.04.1971 în mun. Deva, cu acelaşi domiciliu, B-dul Decebal ,bloc B, scara A, apt.12, judeţul Hunedoara, care a declarat verbal că a primit autoturismul spre folosinţă de la cumnatul său CEIA IULIAN, împreună cu certificatul de înmatriculare a maşinii şi asigurarea de răspundere civilă.
Procedând la verificarea certificatului de înmatriculare prezentat s-a constatat că proprietar al autoturismului figurează numitul CRAKKAI MIRCEA, domiciliat în Bucureşti, Şos. Giurgiului, nr.265 A, apt.1, sector 4, despre care numitul HODOSIU CORNELIU declara ca nu il cunoaste personal.
De asemenea in certificatul de inmatriculare autoturismul figureaza cu culoarea ROSU iar in realitate se constata ca a fost vopsita caroseria in exterior in culoarea NEGRU.
Numitul HODOSIU CORNELIU nu a putut prezenta organelor de politie nici un inscris care sa ateste ca este proprietar al masinii sau care sa-l indreptateasca sa foloseasca acest autoturism, fiind in imposibilitatea de a prezenta cartea de identitate a masinii.De asemenea cheia de contact nu este cea originala , avand inscriptionata pe suportul de plastic emblema MERCEDES.
In urma efectuarii unei constatari tehnico-stiintifice metalografice a seriilor de identificare a autoturismului, experti din cadrul IPJ Hunedoara – Serviciul criminalistic au concluzionat faptul ca seria de sasiu imprimata este contrafacuta, fiind realizata prin repoansonare artizanala si ca placuta metalica martor prezinta urme de interventie externa la nivelul niturilor de fixare si a zonei de imprimare a seriei de identificare.
Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca masina a fost prezentata la RAR Bucuresti, de numitul CRAKKAI MIRCEA, domiciliat in  Bucuresti, Soseaua Giurgiului, nr.265A, apt.1, sector 4 iar la data de 28.10.1996 autoturismul a fost omologat.
Fata de cele de mai sus in temeiul art. 221 din CPP, ne-am sesizat din oficiu fata de numitul CRAKKAI MIRCEA pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale fapta prev.si ped. de art.  288 din C.P, dosarul fiind declinat prin Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, in favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, iar  autoturismul a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor.
La data de 04.10.2004, prin rezolutia nr.218/P/2004, Parchetul de pe langa curtea de Apel Alba Iulia a infirmat solutiile de NUP date in dosarele privind pe reclamantii  DUMITRESC ARON, HAIDUC DOREL si  DUDAS EUGEN, dosare ce au fost conexate cu reclamatia partii vatamate DRAGNEA DUMITRU, cu numarul unic 218/P/2004 a Parchetului Curtii de Apel. Prin aceeasi rezolutie, au fost delegati sa desfasoare activitati in cauza, ofiterii SCCOA din cadul IPJ Hunedoara. Cauza a fost inregistrata cu numarul 13.613 din 13.10.2004 iar in prezent se desfasoara activitati de reaudierea tuturor partilor vatamate si martorilor, pentru complectarea probatoriului si luarea masurilor legale.
In cauza s-a cerut sprijinul CZCCOA Alba-Iulia care coordoneaza in acest moment activitatile.
Raportam faptul ca membrii acestor grupari infractionale au fost incadrati in mai multe  DUI-uri aflate in lucru la nivelul SCCOA si SIC Hunedoara, au fost efectuate activitati de supraveghere directa, incadrare informativa, filaj si interceptari ale convorbirilor telefonice, activitati in urma carora au  rezultat in mod clar aspecte privind activitatile infractionale ale membrilor acestora.
De mentionat este faptul ca Judetul Hunedoara este unul cu o problematica deosebita, cunoscut fiind faptul ca elementele infractoare de aici au legaturi infractionale puternice in toata tara, dispun de mijloace materiale deosebite si de o mare influenta intre functionarii politiei, parchetelor si instantelor locale, administratiei publice locale, personalitatilor politice etc. Astfel marea majoritate a elementelor infractoare “de calibru”, au schimbat “preferintele” pentru anumite genuri de infractiuni, trecand de la infractiunile comise cu violenta (talharii, taxe de protectie, santaje), la savarsirea infractiunilor de consum si trafic de stupefiante  si trafic de persoane , unde castigurile sunt mult mai mari si mai usor de realizat.
In cadrul activitatilor desfasurate au fost obtinute informatii in urma carora au fost identificate in mare parte legaturi infractionale ale suspectilor, s-a stabilit activitatea infractionala a acestora , functionari din cadrul institutiilor statului care realizau protectia gruparii.
Despre activitatile infractionale si legaturile avute de membrii gruparilor supravegheate de catre SCCOA Hunedoara, in repetate randuri s-au facut informari catre IGPR, DGCCOA, CZCCOA Alba Iulia, Corpul de Control al IGPR, Grupul de control al Ministrului de Interne, etc. ( exemplificam Nota raport nr.0xxxxxx/28.07.2004 catre DGCCOA Bucuresti  in care printre alte aspecte mentionam ca „… Judetul Hunedoara este unul cu o problematica deosebita, cunoscut fiind faptul ca elementele infractoare de aici au legaturi infractionale puternice in toata tara, dispun de mijloace materiale deosebite si de o mare influenta intre functionarii politiei, parchetelor si instantelor locale, administratiei publice locale, de notorietate fiind legaturile cu:
MUNTEAN MIRCIA – primarul mun.Deva
DAVID IOAN – seful Politiei mun.Deva
IGNA GEORGE EMILIAN – ofiter Politia mun Deva
PRECUP SORIN – agent Politia mun.Deva
CEAN SERGIU – procuror Curtea de Apel Alba Iulia
CUTEANU EMIL- consilier prezidential Cotroceni
DAN IOSIF – consilier prezidential Cotroceni
BURLACU TUDORIN – consilier prezidential Cotroceni”)
De asemenea in permanenta baza de date a DGCCOA a fost alimentata cu zeci de rapoarte informative in format electronic 4×4 iar ulterior 5x5x5 cuprinzand aspecte ale activitailor infractionale, legaturilor avute si persoanelor care asigurau protectia membrilor gruparilor infractionale ( exemplificam in acest sens un numar de  30 rapoarte informative anexate):
In perioada 2003-2005 in CAMAS au fost implementate peste 200 rapoarte cu activitatile infractionale ale membrilor gruparilor supravegheate.
Cu privire la protectia SIPI Hunedoara prin nexecutarea sau executarea defectuoasa a sarcinilor din dosartele instrumentate in comun, exemplific adresa cu nr. Nr.0xxxxxxx   / 24.02.2004  trimisa de SCCOA Hunedoara catre SIIPI Hunedoara prin care li se  reprosa :
In urma activitatilor comune desfasurate de catre SCCOA si SIPI au rezultat urmatoarele aspecte:
Din interceptarile efectuate in baza autorizatiilor si prelungirilor acestora au rezultat in mod clar aspecte de interes operativ insa nu au putut fi exploatate datorita intarzierilor cu care ne-au fost transmise de catre serviciul dumneavoastra ( uneori notele privind convorbirile telefonice ne-au fost inaintate la intervale de 2 luni de la purtarea discutiilor).
De asemenea am solicitat sa  procedati la redarea integrala a tuturor convorbirilor purtate de catre suspecti, fara a mai cataloga anumite discutii ca fiind lipsite de interes operativ, acesta fiind  atributul doar al magistratului care a emis autorizatia, a  procurorului care supravegheaza cauza si al ofiterului de caz din cadrul SCCOA Hunedoara. ( vezi C.p.p. art.91 3 “… convorbirile inregistrate sunt redate integral in forma scisa …”)
Desi prin adresa nr.  0xxxxxxx/ 31.10.2003  v-am inaintat sarcinile propuse pentru a fi executate de catre cadrele serviciului nostru in cadrul activitatilor comune pe care am propus sa le desfasuram, nu am primit nota cu activitati ce se vor desfasura de catre cadrele serviciului Dvs. in cadrul dosarului de caz privind acest grup infractional.
Informatiile furnizate privitoare la grupul infractional, desi au fost putine, nu au avut valoare operativa, nu au vizat aspecte privind activitatea  infractionala concreta a  suspectilor, fiind mai mult materiale de cunoastere a persoanelor respective.
Nu am primit nici o nota privitoare la interceptarile efectuate in baza autorizatiei nr.2 din  12.02.2004 , desi SRI Hunedoara ne-au adus la cunostiinta faptul ca a fost pusa in executare incepand cu data de  16.02.2004.
„AȘTIA” SUNT ACUM FOLOSIȚI CA MARTORI ȘI DENUNȚĂTORI -DE PROCURORII DICOT PENTRU CA BERBECEANU SĂ RĂMANĂ IN AREST!