LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT LA UN AN DE ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE. DECIZIA MAGISTRAȚILOR NU ESTE DEFINITIVĂ.

Pe lângă Liviu Dragnea, alţi 70 de oameni au fost trimişi în judecată în cazul referendumului din 2012 şi aproape 300 de oameni au fost chemaţi ca martori, mulţi dintre ei bătrâni sau bolnavi.
Procurorii au cerut la ultimul termen de judecată condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsă cu executare. El a declarat însă că speră să fie achitat, pentru că nu există probe serioase împotriva lui. Dragnea este acuzat că, în calitate de şef de campanie al PSD, şi-a folosit influenţa pentru a obţine validarea referendumului.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.
Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Adrian Ursu: Cred că este un dosar construit abuziv
„Cred că este un dosar construit abuziv. Nu neapărat în ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, ci în ceea ce priveşte întreaga acţiune, momentul referendumului. Pentru că s-au formulat acolo acuzaţii uriaşe, s-au formulat evaluări absolut aberante. Ne aducem aminte că se vorbea de un 1,5 – 2 milioane de voturi fraudate. Cifrele acestea nu erau rostogolite de oricine, erau anunţate de Monica Macovei”,a declarat Adrian Ursu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.