Lotul de gimnastică trebuie să se reîntoarcă la Deva

Federaţiei Române de Gimnastică
Ministerului Tineretului şi Sportului
Comitetului Olimpic Român
 
 
SCRISOARE DESCHISĂ
 
 
Am luat act cu tristeţe de eşecul înregistrat de echipa feminină de gimnastică a României. După mulţi ani în care gimnastele noastre s-au întors acasă cu medalii preţioase de la cele mai importante competiţii internaţionale, iată că acum a fost ratată participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro, din vara acestui an. Olimpiada este una dintre competiţiile aşteptate şi apreciate de întreg mapamondul. Faptul că gimnastica românească lipseşte de la Rio este o grea lovitură pentru sportul româneasc, pentru ţară în general. Este semnul că trebuie schimbat ceva.
 
Cu tristeţe vă readuc aminte că am atras atenţia, în repetate rânduri, că mutarea Lotului Naţional de Senioare de la Deva la Izvorani nu a fost cea mai înţeleaptă decizie. Din păcate, rezultatele acestei decizii au condus către cel mai slab rezultat din istoria gimnasticii feminine romanești.
 
În aceste condiţii, reîntoarcerea gimnastelor senioare la Deva ar fi un lucru firesc. Deva a fost, este şi va rămâne cetatea gimnasticii româneşti, locul în care s-au format marile campioane, locul în care au lucrat mari antrenori, locul în care au fost cultivate spiritul de învingător necesar oricărui sportiv, determinarea şi curajul de a te bate cu marile puteri mondiale pentru primul loc pe podium.
 
Deva are toate condiţiile pentru realizarea unor noi perfomanţe notabile în gimnastică. Are sală de antrenament, condiţii foarte bune de cazare şi masă, numeroase alte facilităţi pentru sportive şi antrenori, dascăli buni la clasă.
 
Noi, Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara, ne vom lupta ca gimnastica de performanţă să renască la Deva. Vom veni cu tot sprijinul de care au nevoie sportivele şi antrenorii. Vrem să redăm oraşului renumele de altădată, vrem ca românii să fie mândri că gimnastele de la Deva reuşesc din nou să le învingă detaşat pe cele din Statele Unite, China sau Rusia, la fel cum o făceau în urmă cu câţiva ani!
 
Aşteptăm fetele acasă, la Deva!
 
 
Cu stimă,
Petru Mărginean,
Primarul Municipiului Deva