Lovitură pentru ilegaliștii din industria lemnului – VIDEO

Mai multe instituții de control s-au sesizat după ce au primit o serie de informații despre activitățile ilegale ale unor operatori economici din industria lemnului, societăți cu domeniul de activitate în Valea Jiului.

Pe adresele Observatorului Național TV au venit o serie de sesizări și informații despre neregulile făcute de lemnari, informații pe care noi le-am transmis organelor abilitate. Surpriza plăcută a fost să constatăm toate instituțiile sesizate au răspuns instantaneu solicitărilor de a efectua verificări în teren. Astfel, o serie de controale au fost derulate de Garda Forestieră Timișoara, Poliția silvică și ITM Hunedoara la Uricani ori Petrila, ori alte locații din Valea Jiului. Din păcate pentru cei care ne fură pădurile, controalele s-au lăsat cu sancțiuni aspre.

AUDIO: Inspector șef-ing. Ienea Chirilă Amar Oliver – Gărda Forestieră Timișoara

”În urma adresei publicației și televiziunii Observatorului Național TV, înregistrată la Garda Forestieră Timișoara cu nr. 12689/20.10.2021, în data de 21.10.2021 reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat verificări pe raza județului Hunedoara, la operatorul economic SC ANDREEA FOREST SRL. Întrucât în urma controlului s-au constatat diferențe între stocul scriptic din programul Sumal 2.0 și stocul fizic existent în depozitul operatorului economic, acesta a fost sancționat contravențional cu amenda de 10000 lei și confiscarea fizică a unui volum de 11,261 mc lemn rotund molid și 6,80 mc lemn foc fag”, a declarat domnul Inspector șef-ing. Ienea Chirilă Amar Oliver, șeful Gărzii Forestiere Timișoara.

VIDEO

De precizat că și ITM Hunedoara a descoperit nereguli în urma aceleiași acțiuni, însă despre acestea vom reveni cu o completare pe măsură ce instituția va transmite măsurile luate și sancțiunile pe care le-a aplicat.

Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Îţi mulțumim că urmăreşti materialele realizate de OBSERVATORUL NAȚIONAL TV. Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai mult. Banii rezultați din contribuțiile voastre sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile,transmisiunile live, analizele și proiectele noastre.
Poți să contribui cu donații -Revolut
CONT ÎN LEI: RO96 BREL 0005 5099 6283 0100
CONT ÎN VALUTĂ: LT45 3250 0540 2487 0648
PayPal : observatorultvnewspress@gmail.com
Vă mulțumim!