LOVITURĂ SUB CENTURĂ! Pădurarul Mircea Caunei a rămas fără TIR-ul pe care îl folosea la transportul ilegal de lemne. Un patron de gater din Volovăț s-a ales și el cu dosar penal!

Activiștii de mediu Vatamaniuc Tiberius, Tiberiu Boșutar și Daniel Bodnar, au tras frecvent semnale de alarmă cu privire la activitatea și ilegalitățile comise de pădurarul Mircea Căunei. 

Polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 40 de mc lemn și un camion în urma unor controale extinse începute de la un transport de lemn oprit la Sucevița. Camionul aparține unei firme la care apare în acte soția unui cunoscut pădurar, Mircea Căunei, din cadrul Ocolului Silvic Marginea, acuzat de numeroase ilegalități de natură silvică.

Joi, 11 noiembrie, polițiștii au continuat verificările cu privire la un transport de material lemnos oprit pe 20 octombrie.

În acea zi, la primă oră a dimineții, a fost oprită o autoutilitară Mercedes Actros, despre care erau date că a făcut transporturi de lemn de la Sucevița spre comuna Cristinești, județul Botoșani. Camionul mai făcuse un transport suspect și pe 18 octombrie.

Activistul de mediu Vatamaniuc Tiberius, a tras frecvent semnale de alarmă cu privire la activitatea și ilegalitățile comise de pădurarul Mircea Căunei. 

Polițiștii au constatat că cele două transporturi aveau avize emise de o societate din Volovăț, care a introdus date care nu corespund cu realitate.

S-au ales cu dosare penale în acest caz Gheorghe Vereha, din comuna Moldovița, acuzat că a făcut cele două transporturi (din 18 și 20 octombrie) de lemn fără proveniență legală, respectiv material lemnos încărcat din alt loc, față de cel înscris în avizul de însoțire și Marius Hîj, din Volovăț, acuzat că a introdus în aplicația SUMAL 2.0 date referitoare la avizele de însoțire pentru materiale lemnoase, consemnând în sistemul informatic date care nu corespund cu realitatea.

În urma documentării întregii activități infracționale, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița, s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, (două acte materiale) și „fals informatic”, (două acte materiale).

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 66 ani, din comuna Moldoviţa, care a transportat cu autoutilitara lemn rotund rășinoase, fără a avea proveniență legală, precum și față de administratorul societății din Volovăț.

Conform art. 68 alin. (2^2) din Legea 46/2008 „sunt supuse confiscării mijloacele de transport, materialele lemnoase și orice alte bunuri care au fost folosite, în orice mod, sau destinate a fi folosite la săvârșirea infracțiunii prevăzute la alin. (2^1) din Legea 46/2008.

S-a constatat că pentru transportul materialului lemnos, s-a folosit ca mijloc de transport un TIR ce aparține SC Caunimarc SRL firmă administrată de către Liliana Cenușă, fosta soție a pădurarului Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea.

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoutilitarei, mijloc de transport ce a fost folosit la săvârșirea infracțiunilor, acesata fiind indisponibilizată și reținută în vederea confiscării. Totodată a fost confiscat materialul lemnos transportat ilicit.

Valoarea mijlocului de transport sus menționat a fost estimată la suma de 20.000 euro.

Valoarea materialului lemnos ce va fi confiscat (40,48 mc lemn) este de 11.740 lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0720.640.955 pe Whatsapp sau Signal

Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Îţi mulțumim că urmăreşti materialele realizate de OBSERVATORUL NAȚIONAL TV. Cu puțin mai multe resurse, am putea face mult mai mult. Banii rezultați din contribuțiile voastre sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile,transmisiunile live, analizele și proiectele noastre.

Poți să contribui cu donații -Revolut

CONT ÎN LEI: RO96 BREL 0005 5099 6283 0100
CONT ÎN VALUTĂ: LT45 3250 0540 2487 0648
PayPal : observatorultvnewspress@gmail.com
📡Vă mulțumim!

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul: OBSERVATORUL TV NEWS PRESS SRL.
CONT LEI: RO38 RZBR 0000 0600 2276 8810, deschis la Raiffeisen BANK.

 

https://observatorulnational.ro/mafia-lemnului-actioneaza-pe-valea-streiului/