Ludovic Orban: S-au depus candidaturile – cum să amâni alegerile?

Premierul Ludovic Orban a exclus, sâmbătă, posibilitatea amânării datei alegerilor locale, stabilită pentru 27 septembrie, în condiţiile în care birourile electorale au înregistrat deja candidaturile.
„Am văzut declaraţiile năstruşnice ale liderului PSD privitoare la o posibilă amânare a alegerilor… Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ţine fără niciun fel de problemă în data de 27 septembrie. Noi am pregătit ordinului comun al ministrului Afacerilor Interne, al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, un ordin prin care să asigurăm măsuri de protecţie sanitară pe toată perioada derulării campaniei electorale şi, de asemenea, în ziua votului, în cursul procesului de votare. De altfel, s-au depus candidaturile. Cred că astăzi rămân definitive toate candidaturile. Cum să amâni alegerile? Numai PSD se poate gândi la aşa ceva”, a afirmat şeful Executivului la Arad.
Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, este de părere că social-democraţilor le este frică de alegeri şi că, prin amânarea acestora, ar încerca ‘să mai rămână la putere’, având majoritate în Parlament.
„Sigur că le e frică de alegeri şi îşi imaginează că pot să mai rămână la putere neţinând alegerile. De altfel, dacă aţi urmărit, majoritatea controlată de PSD în Parlament a mai făcut o boacănă. Au votat o lege prin care au hotărât ca parlamentarii să decidă data alegerilor parlamentare, adică parlamentarii, al căror singur interes este să îşi prelungească cât mai mult mandatul, să hotărască ei când vor fi alegerile. Dacă ar fi după PSD-iştii din Parlament, ei nu ar mai vota niciodată alegerile, ca să rămână în Parlament. Sigur că le-am atacat la Curtea Constituţională această inepţie şi sigur că, atunci când vor impune Constituţia şi legea, Guvernul va stabili şi data alegerilor parlamentare, aşa cum este normal”, a adăugat Ludovic Orban.