Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  „Magneţii” au pus ochii pe locomotiva de epocă din centrul civic al Petroşaniului

  PUBLICAT ÎN

  Mastodontul de oţel îi atrage ca un magnet pe hoţii de fier vechi şi chiar dacă este amplasat într-o zonă centrală, supravegheată chiar şi video, au fost câţiva curajoşi care au vrut să plece spre centrul de fier vechi cu un mic „suvenir”. Poliţiştii locali din Petroşani le-au dejucat planurile.
  Amplasată în urmă cu trei ani la una din porţile de intrare în municipiul Petroşani, locomotiva cu abur a devenit o atracţie mai ales pentru copii, dar şi pentru turiştii care ajung în staţiunea Parâng şi nu ratează ocazia de a se fotografia lângă bijuteria veche de 110 ani. Pe lângă admiratori, locomotiva din Piaţa Victoria atrage şi hoţii de fier vechi care-şi încearcă norocul. „Magneţii” au sustras câteva piese din gărduleţul ce împrejmuia linia ferată pe care este amplasat mastodontul, care păreau de fier, însă în realitate erau din lemn, spune Nicolae Stăncioi, şef Birou Poliţie Locală Petroşani. Din acest motiv, poliţiştii locali şi-au înteţit patrulele şi până acum au reuşit să-i ţină la distanţă pe hoţi. „Pe lateral erau nişte bare la un ansamblu şi au crezut că sunt din fier dar erau din lemn şi le-au luat, dar altceva nu au putut să ia. (…) Patrulele au tot trecut prin zonă, pentru că au fost perioade când nu puteam vedea obiectul pe sistemul de supraveghere. Chiar acolo îşi parca un şofer TIR-ul, tocmai pentru că zona este monitorizată video şi ţine hoţii la distanţă”, a mai precizat Stăncioi. Locomotiva de patrimoniu ruginea într-un depou, a fost produsă în anul 1906 şi a ajuns cu titlul gratuit de la CFR la Primăria Petroşani. Doar şapte astfel de locomotive mai există în Europa, majoritatea exponate în muzee sau pieţe publice.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Un hunedorean a crezut în dragostea cumpărată cu bani

  Bărbatul s-a îndrăgostit de o tânără și i-a făcut diferite cadouri gândindu-se că și...

  I-a dispărut autoturismul din fața casei

  I-a dispărut autoturismul din fața casei Un tânăr de 24 de ani, din Deva, a...

  Teroare în centrul Devei

  Un individ băut bine a pus pe jar autoritățile după ce a amenințat mai...