Mai mulţi bani pentru IMM-uri

Eurodeputatul Siegfried Mureșan cere creșterea finanțării IMM-urilor în Bugetul UE 2017: Trebuie să sprijinim IMM-urile, care reprezintă coloana vertebrală a economiei europene

Deputatul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European (PE) și raportor al Grupului Partidului Popular European (PPE) pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2017, a depus 23 de amendamente la Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017. Amendamentele eurodeputatului Siegfried Mureșan vizează, în special, creșterea alocărilor financiare pentru proiectele de investiții și facilitarea accesului IMM-urilor la finanțările europene, o mai bună gestionare a fondurilor menite să stopeze fluxul de refugiați către Europa și alocări suplimentare pentru statele din Vecinătatea estică.

„Bugetul Uniunii Europene din 2017 trebuie să răspundă provocărilor cu care Europa se confruntă – nevoia de creștere economică, oprirea fluxului de refugiați și, nu în ultimul rând, Vecinătatea estică. În amendamentele depuse de mine am subliniat nevoia de a crește finanțarea pentru IMM-uri, care reprezintă coloana vertebrală a economiei europene. Concret, am cerut ca Bugetul UE să consolideze programele europene destinate finanțării IMM-urilor”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

„În privința opririi valului de refugiați, Bugetul UE este parte a soluției, însă trebuie să combatem cauzele migrației în țările de origine ale refugiaților astfel încât aceștia să nu mai plece spre Europa. Asta înseamnă că trebuie să acordăm fonduri pentru a securiza granițele externe ale Uniunii Europene și trebuie să ajutăm la îmbunătățirea nivelul de trai astfel încât migranții să nu mai dorească să-și părăsească țara. De asemenea, am atras atenția că finanțările din bugetul comunitar nu sunt suficiente pentru a răspunde adecvat acestei crize şi am cerut statelor membre să îşi onoreze obligațiile pe care şi le-au asumat anul trecut. Un alt amendament al meu prevede ca Uniunea Europeană să ofere sprijin financiar suplimentar țărilor din Vecinătatea estică. Susțin cu tărie că Republica Moldova, Ucraina și Georgia, țări care implementează acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, au nevoie de un sprijin mai puternic din partea noastră pentru a putea duce la bun sfârșit angajamentele pe care și le-au luat și pentru a implementa reformele de care au atât de mare nevoie”, a mai spus eurodeputatul Siegfried Mureșan. Raportul referitor la orientările generale privind Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2017 prezintă prioritățile Parlamentului European în materie bugetară pentru anul 2017 înaintea adoptării proiectului de buget de către Comisia Europeană. Este de așteptat ca acest prim proiect să fie adoptat la sfârșitul lunii mai 2016.