MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PUS ÎN EXECUTARE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii din Constanța au depistat, ieri, un bărbat urmărit internaţional, pentru săvârșirea a 5 infracțiuni – șantaj, furt calificat, trafic de migranți, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare în scop fraudulos, fapte comise în Italia.

 
Poliţiştii din Constanța au depistat un bărbat, de 44 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene.
Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea a 5 infracțiuni, respectiv șantaj, furt calificat, trafic de migranți, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare în scop fraudulos, fapte comise în Italia.
Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Ieri, 4 iunie, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a emis ordonanță de reținere pentru de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța.