Mașină furată din centrul Petroșaniului. Păgubitul a prins hoțul sigur, că polițiștii n-au putut, n-au vrut sau n-au știut cum! VIDEO

Autoturismul a fost furat ieri (miercuri) din fața proprietarului, acesta observând hoțul când a urcat la volan. În interiorul autoturismului erau bani și diferite documente ale firmei deținute de persoana păgubită. Omul a anunțat imediat furtul, pentru că legea nu-i permite să-și facă singur dreptate, lucru pe care l-ar fi putut face întrucât avea cu ce să-l urmărească pe hoț. Polițiștii nu s-au prea mobilizat să-l prindă pe autorul furtului. În aceste condiții, păgubitul a încercat și reușit să-și găsească autoturismul a doua zi de la comiterea infracțiunii întrucât avea montat pe el un sistem GPS. Abia apoi s-au concentrat și polițiștii, dar asta și după o serie de apeluri făcute de Observatorul Național TV.

”În urma investigațiilor efectuate polițiștii, în dimineața zilei de 01 iunie 2023, au identificat autoturismul pe raza municipiului Vulcan și de asemenea au depistat prezumtivul autor al faptei în persoana unui tânăr de 29 de ani, din municipiul Vulcan, județul Hunedoara. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat. Cercetările continuă pentru clarificarea întregii stări de fapt, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a informat IPJ Hunedoara.

Facem noi încă o dată mențiunea că proprietarul a fost cel care și-a găsit bunul. Același păgubit a mai avut o experiență asemănătoare în urmă cu câteva luni când i-a fost furată o bicicletă scumpă. Nici până astăzi polițiștii din Petroșani n-au reușit să dea de urma autorilor și a bunului furat.

 

Petroșani- raiul fărădelegilor. Polițiștii nu vor, nu pot sau nu știu să facă ordine?

Aproape că nu există zi în care să nu aibă loc un furt sau o infracțiune asemănătoare în Petroșani, lucru extrem de grav în condițiile în care plătim cu salarii generoase mulți angajați, adică polițiști. Spre exemplu, în zona Aeroport, marți au fost vandalizate mai multe autoturisme iar mai apoi furate cablurile de alimentare de la obiective industriale de pe raza municipiului. Din informațiile noastre ar fi aceiași autori, dar încă nu au fost prinși deși totul s-a petrecut într-o zonă destul de populată, respectiv zona Dacia. Întrucât IPJ Hunedoara n-a comunicat nimic despre furtul și acțiunile de distrugere, mai ales că pagubele sunt însemnate, putem presupune că polițiștii habar nu au de autori. Sperăm să fim contraziși de IPJ sau Poliția Petroșani.

Ce fac șefii?

La conducerea IPJ Hunedoara sunt polițiști de carieră, bine pregătiți, astfel că este surprinzător că lucrurile sunt scăpate de sub control în Valea Jiului iar fenomenul infracțional ridicat. Presupunând că inspectorul șef al IPJ Hunedoara își coordonează oamenii pentru a păstra ordine în centul județului, zona de unde este de loc, secunzii lui ar trebui să-și aplece privirea cu mai multă atenție spre sudul județului. Comisarul șef Mugurel Teodosiu, adjunctul șefului IPJ Hunedoara și comisarul șef Remus Sabău, doi polițiști cu rezultate de necontestat în activitatea lor profesională sunt obligați să ia frâiele secțiilor din Valea Jiului, să-și instruiască colegii mai tineri și chiar să coordoneze investigațiile astfel încât siguranța cetățeanului să fie garantată.

VIDEO