Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  MESAJUL PREȘEDINTELUI CSM CU OCAZIA ZILEI JUSTIȚIEI: UN APEL LA RESPECTAREA ȘI CONSOLIDAREA INDEPENDENȚEI JUSTIȚIEI

  PUBLICAT ÎN

  În fiecare primă duminică a lunii iulie, din 1994 încoace, Ziua Justiției este sărbătorită ca un simbol al unității profesioniștilor din domeniul dreptului. Denisa Stănișor, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a transmis un mesaj cu această ocazie, subliniind importanța unui act de justiție de calitate, pilon al unei societăți democratice sănătoase.

   

  „Acest eveniment nu este doar o sărbătoare, ci și un moment de reflecție asupra rolului justiției în slujba cetățeanului,” a declarat Stănișor. Ea a evidențiat contribuția crucială a profesioniștilor din domeniul juridic în menținerea echilibrului social prin respectarea supremației legii.

   

  În contextul în care justiția se află constant în atenția publicului, cu magistrați analizați și deciziile lor judecătorești frecvent dezbătute, Stănișor a accentuat că independența justiției este esențială pentru garantarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. „Independența justiției oferă o garanție că drepturile și libertățile fundamentale sunt protejate,” a spus ea, subliniind responsabilitatea socială enormă pe care o implică această independență.

   

  Stănișor a lansat un apel la onestitate, profesionalism și dedicare în rândul magistraților, în vederea menținerii echilibrului social și garantării respectării legii. Ea a subliniat că independența justiției trebuie respectată nu doar din interiorul corpului profesional, ci și din exterior, de către celelalte puteri ale statului și societatea civilă, pentru a asigura un act de justiție liber de orice influențe externe.

   

  „Felicit toți magistrații care își desfășoară activitatea cu onoare și conștiință,” a declarat Stănișor, exprimându-și respectul și aprecierea pentru contribuțiile aduse de toate profesiile juridice. Ea a afirmat cu convingere că doar prin colaborarea tuturor profesioniștilor din domeniul dreptului se poate menține o justiție independentă, întemeiată pe încredere și respect.

   

  În final, Denisa Stănișor a transmis urări de succes și realizări profesionale tuturor celor care activează în domeniul juridic, subliniind efortul comun necesar pentru a reflecta valorile fundamentale ale unei societăți democratice.

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...