Minerii cer pensionarea șefilor numiți politic

Doar la EM Livezeni, subunitate ce aparține Complexului Energetic Hunedoara, mai mulți șefi care ar fi trebui pensionați de mai multă vreme au încasat lefuri lunare chiar și de 9000 de lei, susțin ortacii. Aceștia cer trimiterea la pensie a directorilor și șefilor care nu-și mai au rostul într-o subunitate cu activitate restrânsă.
 
Mai mulți angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au intrat în preaviz, aceștia urmând să fie pensionați forțat în cadrul planului de reorganizare a companiei energetice. Problema cea mai mare este, spun ortacii, că sunt dați afară oameni cu care nu se face nici o economie. ”La EM Livezeni, din ceea ce știm noi, cinci șefi care au îndeplinit condițiile de pensionare de mai multă vreme, unii de ani de zile, au încasat salarii lunare de până la 9000 de lei fiecare. Cu producția ei nu mai au treabă de multă vreme, taie frunză la câini ca să le intre leafa. Să-i trimită la pensie, să plece acești dinozauri puși politic și susținuți politic. Doar cu aceștia cinci se face o economie lunară de mai bine de jumătate de miliard de lei vechi și este vorba doar de o mină. Scăpați-ne de dinozauri, vrem să plece la pensie!”, susțin ortacii. Aceștia au cerut și în urmă cu câteva luni disponibilizarea directorilor care au îndeplinit comndițiile de pensionare. Pe de altă parte, și sindicatele acuză actuala conducere că-i obligă pe muncitori să plece din sistem.
”Pentru a se dovedi încă o dată incompetența managerială de la conducerea CEH, dar și faptul că există o structură mafiotă care conduce acest complex, șefii care au condiții de pensie și despre care se cunoaște foarte bine ca au avut și au implicații în activități ilegale atât în termocentrale cât și în minerit sunt lăsați să-și continue activitatea în timp ce muncitori cu salarii de 1500 lei sunt chemați de acești șefi pentru a li se comunica că le-a fost desființat postul”, declară Petre Nica, președintele Sindicatului Muntele.