Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Mineritul din Valea Jiului nu se va închide

  PUBLICAT ÎN

  Falimentul Complexului Energetic Hunedoara nu este o soluţie în acest moment afirmă senatorul UNPR din Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu. Acesta i-a asigurat pe mineri şi energeticieni că actualul executiv caută soluţiile pentru salvarea companiei.Senatorul Haralambie Vochiţoiu a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la finele săptămânii trecute, la Petroşani, că mineritul din Valea Jiului are viitor şi i-a asigurat pe mineri şi energeticieni că-şi vor păstra locurile de muncă şi-şi vor primi salariile. Acesta se bazează pe discuţiile purtate cu actualul ministru al Energiei, iar pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara mai sunt soluţii chiar dacă se află în insolvenţă. „Mi-am atras critici că mă ocup şi de alte probleme decât de CEH. Pentru mine problema CEH este una permanentă şi am avut o întâlnire cu ministrul Energiei, iar Guvernul este preocupat de Complexul Energetic Hunedoara. Falimentul nu este o opţiune în acest moment şi oamenii nu vor rămâne pe drumuri, vor munci şi vor avea salarii. Că unii îşi vor pierde din contracte, că-şi vor pierde din lux e altceva. Deja la Bruxelles am informat de ce se întâmplă şi nu este riscul de faliment a CEH şi nici măcar a minelor. Aşa, în situaţia de avarie, societatea nu se va scufunda şi sarcina mea este să fac lobby ca banii să fie dirijaţi încoace, ca oamenii să-şi primească pensiile şi salariile ”, a declarat senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu. Complexul Energetic Hunedoara a cerut intrarea în insolvență din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde lei pe care le înregistrează. În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...