Ministerul Afacerilor Interne: Peste 11.350 de amenzi aplicate şi aproximativ 2.300 de infracţiuni constatate de poliţişti în doar trei zile

Poliţiştii au constatat, în acest weekend, aproximativ 2.300 de infracţiuni şi au aplicat peste 11.350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4,6 milioane de lei, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Interne.

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie în acest weekend, pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, efectivele MAI fiind angrenate în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru 220 de evenimente publice, iar în urma acestor activităţi nu au fost înregistrate incidente deosebite.

„Pe parcursul celor trei zile, forţele MAI au început cercetările cu privire la aproximativ 2.300 de infracţiuni şi au aplicat peste 11.350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4,6 milioane de lei”, se precizează în comunicat.

De asemenea, arată MAI, poliţiştii rutieri au acţionat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

„Ca urmare a măsurilor dispuse, au fost înregistrate scăderi faţă de perioada similară din ultimii trei ani în ceea ce priveşte numărul de accidente grave, numărul de decese şi de răniţi grav. Au fost depistaţi şi conducători auto care nu au respectat regulile de circulaţie, fiind constate 288 de infracţiuni. În urma abaterilor constatate, au fost reţinute 994 de permise de conducere şi au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare”, menţionează oamenii legii.

Poliţiştii de frontieră au asigurat fluenţa traficului în punctele de trecere în condiţiile creşterii numărului de persoane care au tranzitat graniţele în aceste trei zile, peste 230.000 persoane şi aproximativ 57.000 autovehicule trecând graniţele ţării.

În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompierii militari, aceştia au intervenit în peste 4.000 de situaţii de urgenţă, dintre care 200 incendii.

Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, structurile MAI au verificat peste 5.606 operatori economici şi 202.054 persoane, fiind aplicate 1.399 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 723.200 lei, mai arată MAI.