Ministerul pentru Românii de Pretutindeni: TAROM, noul partener al Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”

TAROM este noul partener al Campaniei naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), pentru ca un număr cât mai mare de români să fie informați cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au, dar și cu privire la riscurile la care se expun în țările în care intenționează să lucreze, să studieze și/sau să locuiască.

Ca urmare a colaborării dintre MRP și TAROM, broșura informativă a Campaniei Naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!” se va regăsi la bordul tuturor aeronavelor companiei. Consultând materialele, pasagerii se vor putea informa cu privire la modalitățile legale de a lucra în străinătate, instituțiile abilitate în a oferi sprijin în cazul în care o persoană este victima unui abuz sau a traficului de persoane, continuarea studiilor în România, modalitățile sigure de a efectua tranzacții bancare în România dintr-un alt stat UE ș.a..

Campania “Informare acasă! Siguranță în lume!” a fost extinsă în anul 2018, aceasta derulându-se în toate județele țării și în Municipiul București, în două faze destinate atât tinerilor, cât și adulților care aleg să plece să lucreze, ori să studieze în afara granițelor țării.

Prima etapă din cursul anului 2019 a avut loc în perioada aprilie-mai, urmând ca cea de-a doua să se desfășoare în perioada august-septembrie.