Ministrul Carmen Dan, despre violențele din Piața Victoriei: Ceea ce s-a petrecut aseară este grav. Intervenția în forță a fost justificată

0

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a susținut o conferință de presă în legătură cu violențele din Piața Victoriei.

„Cei trei jandarmi sunt într-o stare bună și asta este cel mai important. În ceea ce privește tânăra, deși este în stare de șoc traumatic, i-am simțit voința de a merge mai departe și recunoștința că e în viață.

Sunt câteva aprecieri pe care vreau să le fac. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politice, eu am această obligație. Alte aspecte vor face obiectul unui raport în CSAT dacă mi se va cere. În ceea ce privește schimbul de informații anterior,MAE a colaborat cu structurile partenere. Ieri am fost la Minister, pentru că eu știu ce înseamnă această responsabilitate, dar asta nu îneamnă că am intervenit. Nu ministrul conduce structurile ministerului. Orice angajat al MAE să iasă să spună că a primit un ordin de la Carmen Dan.

Ceea ce s-a petrecut aseară este grav.  Ce s-a întâmplat aseară nu are legătură cu diaspora. Au fost niște huligani. Huliganii nu au legătură cu diaspora.
În orice alt stat european, statul interv ine în forță pentru stabilirea ordinii și liniștii publice.
Orice om normal a putut constata că intervenția în forță a fost justificată de intervenția acelor huligani. O primă intervenție s-a desfățurat la ora 16.00 când s-a încercat pătrunderea în curtea Guvernului. La 17.30- 18.00 au fost presiuni asupra jandarmilor.
Huliganii s-au folosit de persoane pașnice ca scut. Până la 22.00, au fost făcute somații prin intermediul somației sonore, la 22.12 ultima somație. la 23.12 a fost declanșată intervenția în forță.
Sunt constituite echipaje operative, care vizualizează imagini pentru identificarea vinovaților.
Intervenția președintelui de aseară a fost prematură. Parchetul Militar trebuie să se pronunțe.
Vă asigur că toate datele deținute de MAE au fost folosite în pregătirea intervenției care a avut ca scop protejarea vieții, dacă președintele a avut alte date nu știu de ce nu le-a pus la dispoziție.
Rog participanții să se delimiteze de tot ce înseamnă violențe și forțele de ordine să nu se lase intimidate de declarațiile politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here