Ministrul Intotero, în dialog cu Ministrul pentru Diaspora al Republicii Macedonia

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut astăzi, 10 decembrie, o întrevedere de lucru cu o delegație din Republica Macedonia formată din ministrul pentru Diaspora, Edmond Ademi, Ambasadorul Republicii Macedonia în România, E.S. Gabriel Atanasov, și directorul Agenției pentru Migrație din Macedonia, Nikola Shalvarinov.

Discuţiile s-au concentrat pe activitățile si proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP), pe aspecte legate de diaspora română și macedoneană și de comunitățile de aromâni și meglenoromâni de pe teritoriul republicii. Ministrul Natalia-Elena Intotero a prezentat un scurt istoric al ministerului și a expus în detaliu proiectele de impact implementate până în prezent, dar și pe cele avute în vedere pentru viitor.

Ministrul Edmond Ademi a evocat propunerea semnării unui memorandum de înțelegere între cele două părți, fiind un bun prilej pentru identificarea unor modalități aplicate de cooperare la nivel social, cultural și economic.

Ministrul Intotero l-a invitat pe omologul său macedonean la reuniunea la nivel ministerial în domeniul politicilor pe pe care MRP îl va organiza la București în martie 2019, în marja deținerii de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Ambii demnitari și-au exprimat disponibilitatea în vederea aprofundării relațiilor bilaterale româno-macedonene și a schimbului de bune practici, inclusiv la nivel de experți, în cadrul celor două instituții.