Ministrul Marcel Vela, prezent în zonele afectate de inundaţii din Valea Jiului – VIDEO

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a deplasat vineri după-amiază în zonele afectate de inundaţii din Valea Jiului şi le-a solicitat autorităţilor locale ca în următoarele două zile să transmită Prefecturii Hunedoara o primă evaluare a pagubelor, pentru ca Guvernul să poată aproba, în regim de urgenţă, fondurile necesare în vederea eliminării distrugerilor provocate de ape în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului.

VIDEO

“Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, şi prefectul judeţului, Vasilică Potecă, s-au deplasat în zonele ‘fierbinţi’, au discutat cu oamenii şi le-au transmis autorităţilor locale să trimită în următoarele două zile către Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara o primă estimare a pagubelor produse de viitură.

Urmează ca, în regim de urgenţă, guvernul României să aprobe o ordonanţă de urgenţă pentru alocarea fondurilor necesare sprijinului locuitorilor şi al autorităţilor pentru eliminarea distrugerilor provocate în infrastructura localităţilor din vestul Văii Jiului”, se arată într-o informare a Prefecturii Hunedoara.

În zona afectată de inundaţii au fost evacuaţi peste 300 de locuitori, sunt distruse poduri şi podeţe. Au fost inundate aproape 350 de gospodării şi terenuri agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here