Ministrul rus al Apărării: „Toate Forţele Armate, inclusiv ‘Triada Nucleară’, îndeplinesc ordinele preşedintelui”

Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a anunţat, astăzi, că „toate forţele armate ale Rusiei, inclusiv ‘triada nucleară’ îndeplinesc ordinele preşedintelui”.

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin se va aplica „doar celor cu experiență militară anterioară” și că sunt vizați circa 300.000 de rezerviști, relateză Sky News.

Șoigu a declarat că Rusia luptă „nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului”. Ministrul rus a mai expicat că oamenii „vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați”, adăugând că mobilizarea nu va include „persoane care au servit ca recruți sau studenți”.

De asemenea, Șoigu a oferit o cifră a pierderilor rusești, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise. Numărul este cu mult sub estimările date de agențiile ucrainene și occidentale.

Vladimir Putin a anunțat, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.