Minor bătut de doi polițiști din Lupeni și obligat să dea declarații mincinoase

33

Incidentul ar fi avut loc într-o zonă retrasă a Lupeniului, unde minorul ar fi fost dus de doi polițiști și agresat. IPJ Hunedoara îi cercetează disciplinar pe cei doi angajați. Și Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a înregistrat un dosar penal în cauză.

Minorul în vârstă de 16 ani, din Lupeni, ar fi fost luat către cei doi polițiști,pe motiv că a spart un magazin. Adolescentul spune că Andrei Ari și Gabriel Șimon, lucrători la Ordine Publică în cadrul Poliției Lupeni, l-au dus în zona Agrement din Lupeni, l-au agresat și forțat să dea o declarație în timp ce era înregistrat cu un telefon mobil. ”M-au dus la Agrement, mi-au dat trei palme, un picior și au scos telefonul. Apoi mi-au zis să spun că Daniel Căldăraru (n.r. unchiul) m-a pus să sparg și să fur, că altfel mă bat mai rău.

Au scos telefonul și au zis să spun așa, că nu-mi mai fac nimic și mă duc acasă. În timp ce mă filmau, eu așa am spus.

Erau doi polițiști, unul mai înalt și unul blond”, a declarat minorul. Adolescentul a povestit pățania prin care ar fi trecut iar rudele lui s-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și au depus o plângere împotriva polițiștilor. ”Dosarul este înregistrat la noi sub numărul 1981/P/2017, în ceea ce privește infracțiunea de purtare abuzivă. Pedeapsa pentru această infracțiune este cuprinsă între 1 și 6 luni, dacă este vorba doar de expresii jignitoare. Dacă se uzează de amenințări și violențe, pedeapsa se majorează cu o treime”, a declarat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Și IPJ Hunedoara a demarat o cercetare în acest caz pentru a stabili dacă polițiștii se fac vinovați de acuzațiile care li se aduc. ”Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, prin Biroul Control Intern, a dispus verificări interne de natură disciplinară, cu privire la aspectele sesizate”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Andrei Ari nu este la prima acuzație cum că ar fi recurs la violență, după cum am arătat într-o anchetă publicată în urmă cu puțin timp. Polițistul a susținut atunci că s-a împăcat cu victima sa și astfel dosarul penal înregistrat la Parchet a fost clasat. De cealaltă parte, victima a susținut că Ari ar fi trebui să-i dea o sumă de bani pentru a renunța la plângere, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Am încercat să obținem și punctul de vedere al polițistului și în acest nou caz de agresiune, însă, în momentul în care a auzit că interlocutorul este jurnalist, a închis telefonul.

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

33 COMENTARII

  1. Ba da. De fapt acest polițist mai este și președinte la un ONG: ,,Asociația-Amprenta noii societăți,,. Probabil noua societate așa trebuie învățata să rupă cu bătaia. Curios este că acest polițist a avut mai multe plângeri penale pentru agresiuni, însă datorită faptului că s-a împăcat cu parțiile acestea au fost clasate. Oare cum poate fii catalogat acest polițist mândria sau rușinea poliției Hunedorene?!

  2. Sa va fut in gat de milogi… Sunteti smardoi ca aveti haina statului pe voi…. Mai nou,si politia locala e tare in clanta si sunt vai de pula lor…. Din pandari la wc uri publice au ajuns pandari la parcuri si se cred mai comisari…

  3. pacat de cei care poarta cu mindrie si respect haina statului in Politia Lupeni si sint umbriti de asa specimene……astia ar trebui sa fie biciuiti si chinuiti in public sa inteleaga ptr ce sint pusi acolo……jegosi penali……ca daca te dai la ei se ascund dupa hainele alea ….ca in civil se ascund in boscheti…..

  4. As vrea din tot sufletu ca mesajul me sa ajungă unde trebuie si rugămintea mea la fel as vrea ca in secția de poliție Lupeni HUNEDOARA șase amplaseze camere de filmat știți câți uameni au ajuns la spital cu părțile corpului rupte după ce au vizitat secția de poliție Lupeni si deparca nu era de-ajuns au mai vizitat si închisoare ne vinovați in Lupeni in 6 zile lucrătoare dacă ai stat liniștit a7 zi auzi ca 3-4 minori sau Adulți sunt la spital explicația polițiștilor șocanta sa dat singur cu capu de pereți sa bătut singur noi nu l-am atins de-asta ar trebui camere de filma in ori ce secție de poliție alt fel România nuosa scape de acești teroriști si călăi dacă observați bine eu nu prea scriu corect mie îmi scriau ei declaratile acest om a vrut chiar Sam bage la ultraj fără săi fac nimica n-am scris nimic n-am dat declarație dar m-am ales cu o bătaie buna si un dosar de ultraj ei bine uameni buni cu asta se confrunta tineri din Lupeni merg la poliție ca le ei acasă buna ziua am venit să-mi iau Porția de bătaie poliția Răspunde bagaj ai tianatul pai dece te ducem in excursie la barcia sper ca mesajul meu sa fie luat in considerare luate așa îmi pot ajuta orașul sa scape de cel mai mare coșmar din Lupeni si apropo domnu polițist la puscareeeeeeeeeeeeeee ne omori pe toți cu zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.