Minor bătut de doi polițiști din Lupeni și obligat să dea declarații mincinoase

Incidentul ar fi avut loc într-o zonă retrasă a Lupeniului, unde minorul ar fi fost dus de doi polițiști și agresat. IPJ Hunedoara îi cercetează disciplinar pe cei doi angajați. Și Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a înregistrat un dosar penal în cauză.
Minorul în vârstă de 16 ani, din Lupeni, ar fi fost luat către cei doi polițiști,pe motiv că a spart un magazin. Adolescentul spune că Andrei Ari și Gabriel Șimon, lucrători la Ordine Publică în cadrul Poliției Lupeni, l-au dus în zona Agrement din Lupeni, l-au agresat și forțat să dea o declarație în timp ce era înregistrat cu un telefon mobil. ”M-au dus la Agrement, mi-au dat trei palme, un picior și au scos telefonul. Apoi mi-au zis să spun că Daniel Căldăraru (n.r. unchiul) m-a pus să sparg și să fur, că altfel mă bat mai rău.
Au scos telefonul și au zis să spun așa, că nu-mi mai fac nimic și mă duc acasă. În timp ce mă filmau, eu așa am spus.
Erau doi polițiști, unul mai înalt și unul blond”, a declarat minorul. Adolescentul a povestit pățania prin care ar fi trecut iar rudele lui s-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și au depus o plângere împotriva polițiștilor. ”Dosarul este înregistrat la noi sub numărul 1981/P/2017, în ceea ce privește infracțiunea de purtare abuzivă. Pedeapsa pentru această infracțiune este cuprinsă între 1 și 6 luni, dacă este vorba doar de expresii jignitoare. Dacă se uzează de amenințări și violențe, pedeapsa se majorează cu o treime”, a declarat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Și IPJ Hunedoara a demarat o cercetare în acest caz pentru a stabili dacă polițiștii se fac vinovați de acuzațiile care li se aduc. ”Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara, prin Biroul Control Intern, a dispus verificări interne de natură disciplinară, cu privire la aspectele sesizate”, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Andrei Ari nu este la prima acuzație cum că ar fi recurs la violență, după cum am arătat într-o anchetă publicată în urmă cu puțin timp. Polițistul a susținut atunci că s-a împăcat cu victima sa și astfel dosarul penal înregistrat la Parchet a fost clasat. De cealaltă parte, victima a susținut că Ari ar fi trebui să-i dea o sumă de bani pentru a renunța la plângere, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Am încercat să obținem și punctul de vedere al polițistului și în acest nou caz de agresiune, însă, în momentul în care a auzit că interlocutorul este jurnalist, a închis telefonul.