Mobilizare la Apa Serv Valea Jiului

0

Șefii de servicii, departamentul tehnic și conducerea operatorului de apă și canal din Valea Jiului se întrunește la ora 16, pentru a discuta planul de intervenție pentru următoarele 24 de ore, pe perioada codului portocaliu de ger. ”Avem o ședință a comandamentului de iarnă din care fac parte și eu, șefii de secții și cei ai echipelor de intervenție pentru a pune la punct planul de intervenție pe perioada aceasta, când sunt înregistrate temperaturi extrem de scăzute. Până acum am reușit să trecem cu bine peste zilele geroase chiar dacă a fost nevoie să muncim și la -15 grade. Am avut o intervenție la Lupeni, la o canalizare înfundată. Cred că de acolo am scos trei saci cu cârpe, lucru care mă face iarăși să apelez la cetățeni, să ne ajute, să lucreze cu noi. Un alt exemplu este cel de la Petrila, de duminică noapte când am intervenit la un apometru general care înghețase din cauză că locatarii blocului n-au închis ușa de la intrarea în scară. Ceea ce depinde de noi se face astfel ca oamenii să nu aibă de suferit, dar și consumatorii trebuie să-și protejeze apometrele, branșamentele ce le aparțin. Până reușim noi să le dezghețăm tot ei vor suferi, vor sta fără apă”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.
Temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă  dar  şi   anunţarea  Codului Portocaliu, cresc riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie a apei potabile dar şi în instalaţiile interioare. „Instalaţiile interioare de alimentare cu apă, adică cele aflate după contor, aparţin beneficiarilor, conform legislației în vigoare, care au obligaţia de a le întreţine şi repara.
Căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. În cazul în care apometrul îngheaţă, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului. Acolo unde există instalaţii de apă expuse temperaturilor scăzute, acestea trebuie protejate cu materiale termoizolante”
E posibil ca anumite solicitări pe interior sa sufere întârzieri din cauza volumului mare de sesizări care vin în această perioadă, prioritare fiind situaţiile de pe domeniul public”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here