Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Monstrul care a ucis doi muncitori, în urmă cu doi ani, își va petrece restul zilelor în pușcărie

  PUBLICAT ÎN

  Cazul a șocat întreaga țară și a ridicat mari semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea unora dintre autorități de a interveni în astfel de situații. Doi muncitori nevinovați aveau să fie uciși de Moroșan Gheorghe și de soția acestuia.

  Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv, marţi, pe Gheorghe Moroşan, autorul dublei crime de la Oneşti din primăvara anului 2021, la 30 de ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii publice. Soţia acestuia a fost condamnată la 12 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

  În stabilirea sentinţei, magistraţii i-au aplicat lui Gheorghe Moroşan (70 de ani) pedeapsa cea mai mare, de 30 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de omor, la care au adăugat un spor de o treime din pedepsele pentru celelalte două infracţiuni, respectiv 7 ani şi 4 luni.

  Astfel, s-a ajuns la o pedeapsă cumulată de 37 ani şi 4 luni de închisoare, dar, în temeiul articolului 60 Cod penal, judecătorii au redus pedeapsa la maximul general al pedepsei închisorii prevăzut de lege, adică 30 de ani de închisoare.

  Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar care ajunsese în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite. Potrivit actului de inculpare, autorul şi soţia acestuia au fost anunţaţi de o persoană, pe 1 martie, că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare. Cei doi soţi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil, susţin procurorii.

  „Înainte de a ajunge la locaţia menţionată, inculpatul Moroşan Gheorghe s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11,26 – 11,29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul Moroşan Gheorghe a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai SC Chimcomplex SA, care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul Moroşan Gheorghe i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul Moroşan Gheorghe a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, se arăta în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. La ora 11,48, susţin anchetatorii, Moroşan a sunat la numărul unic de urgenţă 112, unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie. Moroşan a condus victimele într-unul dintre balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările, arată procurorii. „În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul Moroşan Gheorghe se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, Moroşan Gheorghe a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul Moroşan Gheorghe au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul Moroşan Gheorghe a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului Moroşan Gheorghe în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână”, menţionau procurorii.
  Anchetatorii au precizat că, după imobilizarea lui Moroşan, personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale atât celor două victime care prezentau plăgi înjunghiate, cât şi agresorului, care prezenta leziuni prin împuşcare. Procurorii precizează că una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua la spital, cauzele deceselor fiind urmare a plăgilor înjunghiate multiple. Gheorghe Moroşan a fost internat în spital pentru câteva zile, cu răni minore, după care a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău. Autorul dublei crime are patru condamnări la activ, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  IJJ Gorj: Turiști din Cehia ajutați de jandarmii montani din Rânca

  "Astăzi, în urmă cu puțin timp, jandarmii montani din Rânca au fost solicitați să...

  Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind testele antidrog și restituirea permiselor auto

  Guvernul României a aprobat joi ordonanţa de urgenţă care impune obligaţia ca rezultatele testelor...

  Incident grav în Tulnici: Un minor a căzut de pe un pod de 10 metri

  "Astăzi, 11 iulie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Vrancea...