Motoare electrice furate de la EM Lupeni

Nu mai puțin de 17 inculpați, majoritatea din Lupeni, sunt învinuiți că au furat din atelierul electric aparținând Exploatării Miniere Lupeni mai multe bobine din cupru de la unele motoare electrice. Furtul a avut loc la începutul anului trecut și a fost descoperit chiar de angajații exploatării.

Dispecerul a sesizat prin 112 că în noaptea de 16/17.02.2022, persoane necunoscute au pătruns în atelierul electric aparţinând unităţii miniere, de unde au sustras bobine de cupru, dintr-un motor electric de 350KW.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că intrarea în hala atelierului electric se face prin două porți metalice, prevăzute cu sistem de închidere cu șurub, piuliță, lanț și zăvorul aferent. Închiderea se face doar din interior, sistemul de închidere neprezentând urme de forțare. În partea superioară a halei, se observă spații libere, prin care se poate pătrunde cu ușurință în interior. Ca mod de operare posibil, s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns în incinta atelierului electric, unde era depozitat rotorul, escaladând pereții atelierului, au întors camera de supraveghere într-o poziție în care nu putea surprinde imagini, au pătruns în interiorul atelierului prin spațiul liber dintre pereți și acoperiș, apoi au deschis din interior ușile de acces care erau asigurate in interior cu lanț și surub”, se arată în dosarul procurorilor.

La audieri, unul dintre suspecți a explicat că au muncit o noapte întreagă la demontarea și sustragerea celor 13 bobine, iar cuprul și materialele feroase le-au vândut la centrele de fier vechi.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au dispus trimiterea în judecată a celor 17 inculpați.