Natalia-Elena Intotero: Banii Guvernului Orban au culoare politică

Guvernul Orban nu se dezminte și face ceea ce a și spus, de altfel: austeritate, concedieri, reduceri, programe anulate, bani doar pentru primarii PNL. 
 
Guvernul PNL nu-și mai recunoaște nici propriile proiecte, și aici ma refer la creșterea alocațiilor pentru copii pe care a propus-o neconstituțional anul trecut, iar după ce PSD a găsit soluții, în acest an PNL și-a retras cartelele de vot. Practic, nu au votat pentru creșterea alocațiilor. 
 
Cât de cinic poți să fii sa iei bani de la copii? Dar cât de cinic poți să fii sa lași primării întregi fără bani, și aici vorbim implicit de comunități și de sute de mii de oameni, doar pentru că primarii sunt de la PSD? 
 
Guvernul PNL a dat bani numai primariilor liberale, cel puțin așa arată lucrurile în județul Hunedoara. Dovada, aici – https://www.mdrap.ro/userfiles/Anexa(5).pdf.
 
Știm că noi, cei de la PSD trebuie să dispărem cu totul, asta spuneți mereu, dar ce aveți cu oamenii, de ce trebuie să sufere ei doar pentru că primarul lor are altă culoare politica decât cea care vă convine vouă? 
 
Să vorbim despre județul Hunedoara. La ultima rectificare a Guvernului Dăncilă, multe primăriii PNL au primit mai mulți bani decât primăriile PSD. Pentru că noi nu am ținut cont de culoarea politică ci de nevoile oamenilor. Detalii găsiți aici – 
https://lege5.ro/Gratuit/gm2dqmbvgu4a/hotararea-nr-752-2019-privind-repartizarea-pe-unitati-administrativ-teritoriale-a-sumelor-defalcate-din-taxa-pe-valoarea-adaugata-pentru-echilibrarea-bugetelor-locale-conform-art-20-alin-3-din-ordonan.
 
Știți câți bani au ajuns in județul Hunedoara în 3 ani de guvernare PSD? Peste 640 de milioane de lei, numai pentru PNDL. Iar aici, lista primăriilor PNL care au primit finanțare este generoasă pentru că o viață mai bună pentru oameni nu a fost un simplu slogan. Fiecare proiect finanțat și fiecare primărie care a primit fonduri pot fi găsite pe site-ul Mdrap – https://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl/programul-national-de-dezvoltare-locala.
 
Nu vreau explicațiile domnului Orban. Nu vi se pare că el găsește mereu scuze și niciodată soluții?
 
Guvernarea presupune găsirea de soluții, pentru că oamenii au nevoie de soluții, nu de explicații. Nu v-ați gândit la oameni când ați dat banii primarilor PNL. Nu puteți sa ne mințiți. V-ați gândit că după 5 ani de Opoziție este disperare mare, domnule Orban, și faceți exact ce a spus colega voastră, doamna Săftoiu. Vă faceți de rușine!
 
Natalia-Elena Intotero,
Deputat PSD Hunedoara